ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Joe Biden a reușit să atragă din nou atenția asupra sa, de această dată din cauza unor glume făcute pe seama persoanelor cu dizabilități. Deși probabil că încerca să mimeze un umor incluziv, el a fost judecat de public ca fiind discriminator, după ce i-a strigat unui bărbat aflat în scaunul cu rotile să „nu sară” în sus de bucurie cu ocazia unei gale de decernare de premii pe care a prezidat-o la Casa Albă miercuri, 4 mai 2022, la care au fost prezenți și unii sportivi cu dizabilități. Este vorba despre o recepție găzduită de președinte și soția lui, Jill Biden, în onoarea sportivilor echipei olimpice americane care au participat la Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo și la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing. La eveniment a participat și vicepreședinta SUA, Kamala Harris, potrivit Național.ro

Joe Biden se pregătea pentru momentul în care s-au făcut fotografii când a fost auzit strigând „Nu sări!”. Lângă președinte se afla un sportiv aflat în scaunul cu rotile, iar gluma octogenarului de la Casa Albă a fost prompt taxată de americani.

Agamiță Dandanache al Americii face paralizații să salte și orbii să vadă. Totul, din gură

„E fotografa noastră, uită-te la ea!”, a îndemnat-o Joe Biden pe o tânără din apropierea sa, care era nevăzătoare, însă președintele nu s-a sichisit să observe acest „detaliu”. VIDEO: 
 
 
Pe de altă parte, Joe Biden a oferit un jalnic spectacol la o fabrică din Alabama unde se produc lansatoarele portabile de rachete Javelin folosite pe frontul din Ucraina, atunci când a spus că armamentul american a ajutat la apărarea „Rusiei” și i-a lăudat pe bravii soldați „ungari” ai Kievului.
 
O glumă bună la o recepție pentru persoane cu dizabilități la care Biden să fie invitat, nu amfitrion, ar fi să-i spună cineva „You have the right to remain silent!” (Ai dreptul să taci).