ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Și partidul „Alternativa Dreaptă” a cerut astăzi demisia Dr. Adrian Streinu-Cercel, „același medic care estima în 2006 moartea a 2.000.000 de români din cauza gripei aviare iar în 2009 prevestea moartea a 20.000 de români, ca urmare a gripei porcine”.
 
Comunicatul partidului de dreapta afirmă: „Acum două luni, medicul Streinu-Cercel comunica public că virusul COVID-19 este de zece ori mai slab decât un virus gripal obișnuit. Din fericire, toate alegațiile pretins științifice ale domnului Cercel nu s-au confirmat și asta tocmai din cauza slabei capacități de raționare a acestuia.”

În lumina ultimelor declarații a specialistului în pandemii, Alternativa Dreaptă „solicită, în mod public, demisia sau demiterea domnului Adrian Streinu-Cercel, din funcția deținută.

Considerăm că probitatea profesională a dlui. Streinu-Cercel și capacitatea domniei sale de a gestiona situațiile pandemice sunt total neadecvate funcției publice ocupate, iar comunicările publice de până acum nu aduc lămuriri științifice bazate pe analize obiective, ci doar induc panica socială (simple conjecturi).

Dincolo de considerentele medicale, evident importante, măsurile din perioada următoare trebuie să ofere o privire de ansamblu a societății, care în urma măsurilor de carantinare prelungită, ar putea conduce la probleme sociale și economice complexe pentru România, acestea afectând pe termen scurt și mediu sute de mii de români.

Deja în România sunt peste 1.000.000 de contracte de muncă suspendate și peste 200.000 de noi șomeri. Evident, toate aceste date se pare ca scapă analizei și alegațiilor de până acum ale dlui. Streinu-Cercel, iar evaluarea implicațiilor economice și sociale ale perpetuării carantinei vor avea efecte sociale, materiale și electorale evidente”, spune comunicatul în final.