ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Personalități de rang înalt din cadrul Partidului Național Scoțian (SNP)  au condamnat comentariile unui membru al partidului care a avut o replică jignitoare cu privire la cei care sunt „transfobi”, adică cei care se presupune că au o aversiune față de persoanele transsexuale, potrivit TheNational.

Cameron Downing (dreapta), așa numit „ofițer pentru egalitate” în cadrul filialei londoneze a partidului, și-a exprimat furia față de transfobi și „Terfs" - care înseamnă „feminist radical trans-exclusivist”, adică o feministă „care neagă faptul că persoanele născute de sex masculin se pot identifica aparținând genului feminin”.

Comentariile tânărului ofițer-politician de 23 de ani au fost dezvăluite de Sunday Mail și au fost catalogate drept „abominabile" de către președintele SNP, Michael Russell.

În mesajele de pe Twitter, acum șterse, acesta a spus: „Am chef să le trag o bătaie de moarte” unor „terfi” și transfobi astăzi [față fericită]".

Un altul a comentat: „Îi urăsc pe terfi și transfobi cu o asemenea pasiune încât mă fac să vreau să ȚIP !!!!!"
Deputatul SNP Joanna Cherry, o feministă critică, ce a fost ea însăși numită transfobă pentru pozițiile sale privind sexul și genul, a declarat că acele fraze ale  lui Downing au fost „murdare și violente" și l-a acuzat pe bărbat că este „misogin".

Aceasta vine după ce primul ministru Nicola Sturgeon a revenit asupra comentariilor făcute într-un interviu, în care a spus că îi „detestă" pe conservatori, ridicând întrebări din partea membrilor acestui partid cu privire la „respectul" în politică.

Cherry a scris pe Twitter: „S-a vorbit mult despre folosirea limbajului în politică peste noapte.Sper că toată lumea, în special cei care au propus moțiunea de conduită la [conferința SNP] de ieri, vor condamna acest limbaj misogin și violent și dezgustător din partea unui oficial de partid."

Ea se referea la un nou cod de conduită propus de partid, care va sublinia principiile generale de campanie pentru grupurile  care doresc să se afilieze la eforturile partidului la momentul potrivit.
 
Nicola Sturgeon este una dintre politicienele stimulate de Forumul Economic Mondial al lui Klaus Schwab. Ea a fost nominalizată anul acesta, pe 15 septembrie 2022, de către Fundația Rockefeller, ca unul dintre liderii mondiali dedicați „egalității de gen”. VIDEO: