ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Pagina de Facebook a șefului DSU, Raed Arafat, a fost luată cu asalt de români nemulțumiți că nu au fost primiți la tratament în spitale în stare de urgență, potrivit Stiripesurse.
 
Majoritatea celor care fac comentarii reproșează șefului DSU că până și acum, în stare de alertă, românilor se refuză tratamentul medical și spun că medicii au avut libertatea să refuze orice pacient au vrut, de frică să nu se contamineze cu coronavirus.
 
„E normal ca cineva care ajunge la spital cu apă la plămân, moment în care au observat și o formațiune la acel plămân de câțiva centimetri, sa stea 4 zile izolat într-un salon, administrat algocalmin, pana a venit rezultatul testului covid? 4 zile?? Asta fiind chiar ieri", scrie unul dintre cei care sunt nemulțumiți.

Un alt om atenționează că: „ Doctorii au avut mână liberă sa decidă ce e urgent, și desigur, mai nimic nu a fost urgent după ei, de frica virusului. Din moment ce nici acum nu au tot ce le trebuie, echipamente și alte lucruri, doctorii refuza sa trateze pana nu vin rezultatele testelor. Nu este normal așa ceva!".

Gheorghe Nistor reproșează faptul că  „unii medici au interpretat ordinul pe care l-ati dat cum au vrut si, avand baza legala, au refuzat internarile chiar daca se impuneau pretextand ca nu sunt urgente iar multi bolnavi au preferat sa stea casa decat la poarta spitalelor”.

Un alt internaut comentează: „Privind situația în momentul de față, nu pot să vă spun decât că ne pare nespus de rău că ați contribuit si dumneavoastra la toată manipularea asta de o cruzime de nedescris..Aveați, un respect în trecut....acum duceti-va naibii cu totii ce ati umilit omenirea”.

Andreea Marin Constantinescu acuză: „Ați băgat spaima în oameni. Unul din ei este tatăl meu care a stat acasă și nu s-a dus la spital când se simțea rău. Acum face dializa de 3 ori pe săptămână. Oare câți au murit asa în perioada asta și i-ați trecut la covid?”