ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noile date ale Ministerului polonez al Sănătății arată că numărul avorturilor legale a scăzut cu 90% din 2020 până în 2021, după ce țara, în mare parte catolică dar și ortodoxă, a considerat ilegală uciderea copiilor nenăscuți pe baza unui diagnostic medical înainte de naștere, cum ar fi sindromul Down, transmite LifeSiteNews, un portal catolic din America de Nord care critică adeseori derapajele pro-LGBT și anti-viață ale funcționarilor globaliști de la Vatican și chiar și ale Papei.

Potrivit datelor oficiale, în Polonia au fost efectuate 1.076 de avorturi în 2020, față de doar 107 în 2021.

Scăderea abruptă este atribuită hotărârii din octombrie 2020 a Curții Constituționale din Polonia, care a decis că este o încălcare a "dreptului la viață protejat de Constituție" să avortezi un copil doar pentru că acesta a fost diagnosticat cu un defect congenital în timpul sarcinii.

Sau, cum ar zice purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, un avort „justificat medical”.

Mișcarea Pro Vita din Polonia a sărbătorit aceste date, afirmând că noua lege a salvat efectiv viețile a aproape 1.000 de copii în doar un an de la punerea sa în aplicare.

O lege considerată de același Vasile Bănescu drept „totalitaristă”...

„Acest lucru înseamnă că legea funcționează și a permis să fie salvate vieți", a reacționat șefa fundației pro-viață Proelio Group, Magdalena Korzekwa-Kaliszuk. 

Reamintim că purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, dorind să fie băgat în seamă de presa secu(la)ristă, a emis niște considerații ciudate despre avort, care n-ar trebui interzis în totalitate, că doar nu suntem „totalitariști” susținând o poziția anti-viață și anti-creștină cu privire la avortul care ar putea fi „justificat medicial”.

Logoreea sa feministă a fost sancționată de societatea civilă românească specialistă în domeniu - Federația Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita din România și Asociația Pro Vita București - cât și de redacția și cititorii ActiveNews, care au cerut și demisia sau demiterea personajului, la fel ca Pro Vita București.

Korzekwa-Kaliszuk a menționat, de asemenea, că noua lege a avut un dublu beneficiu, deoarece întărește atât „convingerea că dreptul la viață nu trebuie să depindă de diagnosticul unei afecțiuni medicale”, cât și eliminarea oricărui "temei" pe care medicii l-au avut pentru „a propune sau chiar a face presiuni asupra părinților pentru a face avort”.

În ciuda faptului că este membră a Uniunii Europene, care se declară prin conducătorii ei nealeși ca fiind pro-avort și pro-LGBT, Polonia a făcut pași importanți în ultimii ani în ceea ce privește cauza pro-viață și pro-familie.

În primăvara anului 2021, Polonia a introdus programul „Capitalul de îngrijire a familiei”, care oferă bani suplimentari, scutiți de impozite, familiilor cu mai mult de un copil, în speranța de a stimula natalitatea în țară.

Mai târziu, în același an, președintele polonez Andrzej Duda a acordat un interviu pro-familie, pro-conservator, jurnalistului Fox News Tucker Carlson, reafirmând definiția poloneză a căsătoriei ca fiind „uniunea dintre un bărbat și o femeie” și afirmând totodată importanța unității familiale.

„Constituția [poloneză] stipulează că mariajul, respectiv "uniunea dintre un bărbat și o femeie și familia", sunt protejate de guvern într-un mod special... Pentru mine, valoarea familiei este neprețuită: susțin familiile”, i-a declarat Duda lui Carlson.

„Sunt pro-viață, apăr viața, cred că viața este sacră ... Cred că [viața] trebuie păzită, iar familiile trebuie să fie susținute cât mai puternic posibil, deoarece familia este fundamentul fiecărei națiuni”.

Slavă Domnului!