ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții a doi dintre pușcașii marini uciși în atacul cu bombă de joi de pe aeroportul din Kabul îl acuză pe Biden pentru moartea lor, spunând că acesta a întors spatele soldaților de pe teren prin încercarea sa haotică de evacuare, care i-a transformat în ținte sigure pentru ISIS-K, arată Daily Mail.

Treisprezece soldați americani au fost uciși, alături de alți 170 de afgani, la aeroportul din Kabul, după ce un singur atentator sinucigaș și-a detonat vesta.

Printre aceștia se aflau medicul Marinei Max Soviak, sergentul Ryan Knauss, și pușcașii marini Hunter Lopez, Rylee McCollum, David Lee Espinoza, Kareem Nikoui, Jared Schmitz, Daegan Page, Taylor Hoover, Humberto Sanchez și un soldat neidentificat din forțele speciale.

Antrenorul de wrestling al lui McCollum și un prieten apropiat al familiei a declarat pentru DailyMail.com că „ar trebui să cadă capete” în urma acestui dezastru.

Ben Arlotta a declarat că este furios pe administrația Biden și dă vina pe Casa Albă pentru că i-a expus inutil pe soldații americani.

„Este un spectacol de doi bani, un spectacol absolut de doi bani. Nu doar pentru Rylee, ci pentru fiecare militar și femeie de acolo. Au fost lăsați într-un context îngrozitor. În opinia mea, întreaga împrejurare a fost gestionată greșit din toate punctele de vedere”, a declarat el pentru DailyMail.com.

„Singurul lucru pe care îl pot spera este ca responsabilitatea să nu fie uitată. Deoarece pentru cei 13 oameni care au fost uciși ieri, trebuie să cadă capete pentru modul în care au decurs lucrurile.”

Steve, tatăl lui Nikoui, a declarat vineri pentru The Daily Beast: „L-au trimis pe fiul meu acolo să lucreze la birouri, iar apoi i-au pus pe talibani afară să asigure securitatea. Dau vina pe propriii mei lideri militari... Biden i-a întors spatele. Asta e tot”.

Tatăl lui Schmitz a spus: „Să vă fie frică de conducerea noastră sau de lipsa ei. Rugați-vă în fiecare zi pentru soldații care își riscă viața, făcând ceea ce le place, adică să ne protejeze pe noi toți”.

Secretarul Casei Albe, Jen Psaki, nu a stat să-și aleagă cuvintele când a fost întrebată vineri în legătură cu promisiunea lui Biden de a da de urma teroriștilor responsabili de atacul mortal, spunând că președintele „nu vrea ca aceștia să mai trăiască pe pământ”.

Declarațiile ei au fost făcute la o zi după ce Biden a promis: „Vă vom vâna și vă vom face să plătiți”.

Sora lui Soviak a scris într-o postare pe Instagram: „Era medic, pentru numele lui Dumnezeu! Se afla acolo pentru a ajuta oamenii și acum a plecat dintre noi, iar familia mea nu va mai fi niciodată la fel”.

Tatăl lui Nikoui a adăugat că s-a simțit ușurat când fiul său s-a înrolat în Marină pe când era Trump la putere, deoarece „chiar credea că acest tip nu vrea să trimită oameni în în calea primejdiei”.