ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cenzurat, înjurat și amenințat pentru că a avut curajul să vorbească în spațiul virtual despre psihoza pandemiei și tăcerea de neînțeles a colegilor de breaslă, medicul ieșean Răzvan Constantinescu a devenit ținta unor amenințări de tip mafiot.  Sau, mai potrivit cu vremurile pe care le trăim, de tip securistic. Cel puțin așa reiese din relatarea sa de pe Facebook, de marți.  Medicul Răzvan Constantinescu, de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, relatează, cu o tușă de umor, ceea ce pare a fi un avertisment la adresa sa.  O încercare de intimidare, dacă nu chiar de reducere la tăcere a celui care nu se teme să se ia în piept cu sistemul.

„NU MAI AM MULT, DAR, CÂT MAI E, MĂ VOI DISTRA DE MINUNE!

În seara asta, când mă întorceam de la sală, m-a depășit o dubă pe o străduță secundară. Eu mergeam foarte încet pentru că aveam o cotractură proaspătă taman la gamba cu accelerația (sunt bătrân, doamnelor!).
Duba a trecut glonț pe lângă mine, dar, aproape de capătul străzii, a întors brusc și a accelerat în sens opus, către mine. La circa 20 de metri în fața mea, a intrat pe contrasens. Am frânat cât am putut cu piciorul beteag și tancheta mea dragă a stat înfiptă-n asfalt. Duba a revenit în extremis pe banda ei și a băgat claxoane isterice, de ca și cum aș fi greșit eu ceva. Nu am apucat să văd numărul, dar am început să râd. Cineva, acolo sus, mă iubește”, a scris Răzvan Constantinescu.
 
 

Medicul Răzvan Constantinescu ieșea, la începutul pandemiei, cu  un anunț șocant, comentând isteria creată de coronavirus și spunând că se oferă să se infecteze pentru a demonstra cât de mortal e virusul. De asemenea, medicul ieșeani se întreba de ce medicii români nu spun nimic despre faptul că spitalele sunt goale, în așteptarea victimelor pandemiei, în timp ce pacienții cu alte probleme sunt ignorați.

Pentru că nu a renunțat nicio clipă să denunțe psihoza pe care autoritățile o induc în oameni și a ieșit să spună asta într-un dialog cu filosoful Pompiliu Diplan, Youtube a șters întreg materialul video la doar două zile după publicare. Medicul ieșean a fost prezent și la protestul anti-mască din Piața Universității, de luna trecută, acțiune organizată de StareadeLibertate.