După cum ActiveNews a anunțat, Parlamentul European a adoptat măsuri punitive împotriva Ungariei, motivate de o așa-zisă „periclitare a valorilor democratice” în țara vecină.

Cu 448 voturi pentru, 197 voturi contra și 48 de abțineri, eurodeputații au adoptat raportul elaborat de eurodeputata de extremă stângă Judith Sargentini.

Singurii parlamentari români care au votat împotriva pedepsirii Ungariei au fost Norica Nicolai (ALDE), Renate Weber (ALDE), Csaba Sogor (Partidul Popular European), Traian Ungureanu și Iuliu Winkler (Partidul Popular European). S-au mai abținut Ramona Mănescu (PPE), Theodor Stolojan (PPE) și Doru Frunzulică (Socialiștii și Democrații Europeni).

Mircea Diaconu, Victor Boștinaru, Damian Drăghici, Maria Gabriela Zoană, Laurențiu Rebega și Sorin Moisă au absentat. În rest, toți românii au votat alături de extrema stângă. Iată lista lor:

Daniel Buda (Partidul Popular European)
Cristian Bușoi (Partidul Popular European)
Marian Jean Marinescu (Partidul Popular European)
Siegfried Mureșan (Partidul Popular European)
Cristian Preda (Partidul Popular European)
Mihai Țurcanu (Partidul Popular European)
Adina Vălean (Partidul Popular European)
Andi Cristea (Socialiștii și Democrații Europeni)
Maria Grapini (Socialiștii și Democrații Europeni)
Cătălin Ivan (Socialiștii și Democrații Europeni)
Dan Nica (Socialiștii și Democrații Europeni)
Ioan Mircea Pașcu (Socialiștii și Democrații Europeni)
Emilian Pavel (Socialiștii și Democrații Europeni)
Răzvan Popa (Socialiștii și Democrații Europeni)
Daciana Sârbu (Socialiștii și Democrații Europeni)
Claudiu Tănăsescu (Socialiștii și Democrații Europeni)
Claudia Țapardel (Socialiștii și Democrații Europeni)
Monica Macovei (Conservatorii și Reformiștii Europeni)

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews