ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul ungar a decis să introducă certificate de imunitate la Covid-19 pentru persoanele care au fost vaccinate sau au trecut prin boală și s-au vindecat, a anunțat joi șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, potrivit agenției MTI, citate de Capital.ro.

În cazul vaccinaților, certificatul de imunitate va fi eliberat după injectarea celei de a doua doze de vaccin, documentul urmând să indice data administrării acesteia, a precizat Gergely Gulyas în briefingul de presă săptămânal.

Pacienților care s-au recuperat de pe urma COVID-19 li se va emite un certificat cu data externării din spital sau a primului test PCR negativ după infectare, ori a celei de-a zecea zile după primul test PCR pozitiv, a adăugat Gulyas.

Potrivit acestuia, ambele tipuri de certificate vor fi gratuite. Vor exista, însă, și certificate contra cost.

Persoanele care au fost infectate pot să obțină un certificat pe baza rezultatelor de la un laborator autorizat, însă, în acest caz, vor avea de achitat o taxă pentru emiterea documentului, a menționat purtătorul de cuvânt al premierului Viktor Orban.

Potrivit Agerpres, oficialul ungar a anunțat comandarea a 5 milioane de doze de vaccin chinezesc, după ce mai înainte Ungaria uimise Uniunea Europeană apelând și la vaccinul rusesc, Sputnik V, din care comandase două milioane de doze (suficiente pentru imunizarea a un milion de persoane).

Gergely Gulyas a spus că săptămâna viitoare vor sosi în Ungaria 500.000 de doze din vaccinul Sinopharm, care va fi evaluat de autoritățile sanitare ungare înainte să înceapă administrarea lui. Guvernul de la Budapesta a comandat cinci milioane de doze de vaccin Sinopharm, a căror livrare preconizează să se desfășoare până în luna mai.