ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui raport al ONU, consumul de carne ar trebui redus la echivalentul a aproximativ doi burgeri pe săptămână în țările dezvoltate, iar transportul public ar trebui extins de șase ori mai repede decât în prezent, dacă se dorește evitarea celor mai grave efecte ale crizei climatice, relatează The Guardian. 

De asemenea, rata defrișărilor trebuie să fie redusă rapid, iar eliminarea treptată a cărbunelui trebuie să se facă de șase ori mai repede decât se reușește în prezent. Industriile grele, cum ar fi cele de ciment și oțel, nu se mișcă suficient de repede în ceea ce privește reducerea emisiilor, iar creșterea rapidă a energiei regenerabile și adoptarea vehiculelor electrice trebuie menținută.

Raportul "State of Climate Action 2022" a analizat progresele înregistrate la nivel mondial în ceea ce privește 40 de indicatori care ar fi esențiali pentru reducerea la jumătate a emisiilor globale de gaze cu efect de seră până în 2030, în conformitate cu obiectivul de limitare a creșterii temperaturii la 1,5C peste nivelurile preindustriale.

Cercetătorii au descoperit o imagine sumbră, cu puțin peste jumătate dintre indicatori pe o traiectorie greșită, iar cinci dintre ei se îndreaptă în direcția greșită.

Indicatorii cei mai îngrijorători au fost: utilizarea gazului, care crește rapid într-un moment în care ar trebui redusă în favoarea energiei regenerabile; fabricarea oțelului, unde tehnologia de reducere a emisiilor nu este adoptată suficient de repede; călătoriile efectuate cu autoturismele; rata de pierdere a pădurilor de mangrove și emisiile din agricultură.

Vedeți și: Noua perlă marca CNN: Animalele de companie joacă un rol semnificativ în criza climatică și ar trebui hrănite cu mâncare pe bază de insecte