ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O franțuzoaică a intrat dezbrăcată în biserica La Madeleine din Paris, și a realizat o scenetă macabră și blasfemiatoare în care s-a prefăcut că l-a avortat pe Iisus. Un tribunal național a găsit-o vinovată de „exhibiționism" și a obligat-o să plătească parohiei 2.000 de euro, pe lângă pedeapsa de o lună de închisoare. Acum, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a anulat acest verdict, relatează CNE news.

Eloïse Bouton, membră a mișcării pro-avort Femen, a protestat cu sânii goi într-o biserică împotriva interdicției catolice de a face avort. Acest lucru este relatat de Famille Chretienne. Ea și-a  scris mai multe sloganuri pe corp, cum ar fi „Crăciunul anulat" și a ținut în mână două bucăți de ficat de vită care trebuiau să simbolizeze pe Iisus avortat. Bouton și-a făcut numărul în 2013 și a fost găsită vinovată de un tribunal francez. În ciuda apelurilor ei, alți judecători au menținut această decizie.

Cu toate acestea, săptămâna trecută, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în favoarea lui Bouton, respingând verdictele franceze. Judecătorul a argumentat că actul ar fi putut răni sentimente religioase, dar libertatea de exprimare trebuie să fie protejată. Potrivit Curții Europene, judecătorii francezi nu au oferit suficiente motive pentru a justifica pedeapsa.

În plus, instanța a criticat faptul că judecătorii francezi au  găsit-o pe Bouton vinovată de exhibiționism, ceea ce arată că aceștia „s-au limitat la examinarea chestiunii nudității toracice într-un lăcaș de cult, fără a lua în considerare semnificația actului".

Pe lângă anularea verdictului francez, judecătorul european i-a acordat lui Bouton 2.000 de euro pentru daune emoționale și 7.800 de euro pentru acoperirea cheltuielilor de judecată și de călătorie, relatează Katholisch.de.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews