ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Curaj și încredere. Dacă Colegiul vă sancționează, decizia poate fi contestată în Contenciosul Administrativ. I-am comunicat doamnei doctor Pantis că dacă se ajunge la o astfel de situație mă ofer, pro bono, să fiu expertul Dvs. în probleme de etică medicală. Bineînțeles dacă Dvs. acceptați. Fără falsă modestie, am și expertiza și experiență în acest domeniu”, a comentat Profesorul Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor, la o postare a doctoriței-minune din Oradea, Flavia Groșan.

Totodată, și medicul Monica Pop, care a afirmat că nu se vaccinează, a declarat în exclusivitate în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3 că schema de tratament a medicului pneumolog Flavia Groșan este foarte bine adaptată și laudă demensul și rezultatele obținute cu pacienții vindecați cu succes de COVID-19.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat după ce în presă au apărut mai multe articole, în ultimele zile, despre un medic pneumolog care susține că ar face minuni și ar vindeca bolnavi de COVID cu o schemă proprie de tratament și medicamente ieftine.

"Mi se pare o schemă de tratament foarte bine adaptată și este foarte asemănătoare cu ceea ce folosește domnul doctor Alexie în Statele Unite. Sunt convinsă că bolnavii dacă era o asimptomatici nu ar fi ajuns la cabinetul medicului pentru că nu aveau de ce, iar ceilalți probabil că nu au ajuns la ATI pentru că există doamna doctor.

"Mie mi se pare absolut extraordinar ceea ce face"

"Mie mi se pare absolut extraordinar ceea ce face. Schema de tratament nu este atipică, este o schemă de tratament foarte asemănătoare cu ceea ce fac ceilalți colegi.

Numai că există niște atitudini pe care eu nu le înțeleg, care vin fie de la ziariști, sau de la colegi medici. Eu nu am auzit până acum să facă o reclamație un medic împotriva altui medic, doar dacă s-au bătut sau dacă au avut atitudine unul față de altul. Eu nu am mai auzit așa ceva Eu știu că reclamațiile la Colegiul Medicilor se fac de către pacienții nemulțumiți, și nici întru în caz de către un mediu.

"Reclamațiile la colegiul medicilor ajung după un an după anchete. Aceasta reclamație a ajuns imediat"

Al doilea lucru care ne dă de gândit. Eu știu despre doamna doctor Carmen Pantiș președinta Colegiului de acolo, că este un om foarte serios. Cum este posibil ca o reclamație, care de obicei ajunge după un an, pentru că sunt multe reclamații, aici nu s-a întâmplat nimic rău din câte știu eu. Sunt reclamații unde s-au întâmplat lucruri grele și cu toate astea ajung târziu, pentru că se face o anchetă se vorbește cu pacienții.

"Orice fel de tratament de avangardă care dă rezultate trebuie multiplicat"

Aici au pus pe masă Colegiului tema aceasta imediat. Mi se pare absolut inadmisibil și e de neînțeles. Ceea ce face doamna doctor este un lucru absolut extraordinar și o cred că într-o pandemie în care există o boală despre care nu știm mai nimic, pentru că asta este realitatea, nu se știe mare lucru despre ea, orice fel de tratament de avangardă care dă rezultate trebuie multiplicat și în nici un caz nu trebuie criticat.

Așa a fost și cu ivermectina, uitați-va că în Statele Unite și în alte țări se folosește schema de tratament. Niciun medic din lumea asta nu este obligat să trateze după un protocol fix", a mai spus medicul Monica Pop.

Dr. Alexie o apără și el pe Dr. Groșan

Dr. Ion Alexie, apologetul Ivermectinei, medic primar boli inecțioase la un mare spital din Las Vegas a vorbit și el la Antena 3 despre cazul medicului pneumolog Flavia Groșan și despre protocolale de tratament din România.

Dr. Ion Alexie, medic primar boli inecțioase spital Las Vegas, a vorbit despre protocolale de tratament din România care, după opinia sa, ar trebui să fie mai flexibile. Toți medicii din România vor să trateze pacienții dar nu au cu ce și fiecare caută soluții.

Cazul medicului pneumolog Flavia Groșam, unde s-au întregistrat rezultate, este un exemplu care ar trebui luat în considerare și apaptat nu judecat, este de părere medicul.

"Nu avem un protocol de tratament perfect"

"Dna doctor a avut norocul să trateze pacienții foarte devreme și dacă, cu adevărat a vindecat 1.000 de pacienți sau poate 500, sau poate 700, este un lucru de aplaudat și nu trebuie să fie judecată și mai ales într-un mod acuzator. Știm cu toții că aceasta este o boală foarte nouă și se schimbă în permanență și peste tot căutăm tratamentele cele mai bune, este adevărat nu avem un protocol perfect.

"Protocolul din România ar trebui să fie mai flexibil să fie mai ușor adaptabil la toate categoriile de pacienți"

"Protocolul din România ar trebui să fie mai flexibil să fie mai ușor adaptabil, la toate categoriile de pacienți. O altă problemă care este și în România și în Statele Unite și în toată lumea, este că în faza virală, faza în care noi ar trebui să omorâm virusul, protocoalele din toată lumea sunt prost făcute.

În America nu ne dă voie să folosim Remdesivirul, singurul antiviral pe care îl avem, pentru că ei zic că trebuie să îl folosim numai după ce pacientul este hypoxic. Atunci este prea târziu, pentru că mulți dintre ei poate au pierdut deja 40-50% din funcția pulmonară.

"Toți medicii din România vor să trateze pacienții și nu au cu ce. Fiecare caută soluții"

În România aveți două medicamente antivirale, care nu se găsesc în farmacii. Doamna doctor și toți doctorii de familie care vor să trateze acești pacienți nu au cu ce să îi trateze în ambulator. Nu este niciun medicament. De aceea fiecare încearcă pe experiența lui să folosească anumite medicamente și după părerea mea este foarte bine ce a făcut doamna doctor. A reușit niște tratamente foarte bune. Atâta timp cât pacienții dumnealor nu au suferit de la medicamente și nu au avut complicații, eu o felicit", a spus medicul Ion Alexie la Antena 3.