ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cetățenii, angajații, funcționarii și turiștii din New York vor fi condiționați de vaccinare pentru a mai putea intra în restaurante, săli de spectacole și de sport, respectiv pentru a mai putea lucra în ele, a anunțat marți primarul „democrat” Bill de Blasio, făcând din orașul său primul din Statele Unite care implementează un pașaport de vaccinare și sitemul electronic de urmărire a acestuia. Dar primii care vor avea de îndurat această condiționare vor fi chiar angajații.

Acest dispozitiv, denumit 'Key to NYC Pass' („Cheia pentru permisul NYC”), „va presupune vaccinarea angajaților și a clienților restaurantelor interioare, sălilor de sport și de spectacole”, a explicat primarul în cadrul unei conferințe de presă, precizând că va fi nevoie de „cel puțin o doză” de „vaccin” Covid pentru a face parte din sistem.

„Dacă sunteți vaccinat (...), aveți cheia, puteți deschide ușa. Dar dacă nu sunteți vaccinat, din păcate nu veți putea participa la o mulțime de activități”, a adăugat primarul Bill de Blasio, citat de Agerpres

Potrivit acestuia, pașaportul de vaccinare va fi lansat pe 16 august, dar primele verificări pentru aplicarea sa vor avea loc începând din 13 septembrie 2021. 13, zi cu ghinion, dar bine că nu l-au lansat chiar pe 11 septembrie!
 
În ultimele două săptămâni, atât primarul Bill de Blasio (democrat), cât și guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo (democrat), și-au înmulțit anunțurile vizând vaccinarea funcționarilor și recomandarea purtării măștilor, în contextul creșterii numărului cazurilor de Covid din cauza variantei Delta. Atât vaccinarea obligatorie, cât și reintroducerea măștilor sunt măsuri extremiste, având în vedere că 71,8% dintre adulții din New York au fost vaccinați cu cel puțin o doză de ser Covid, după cum arată datele furnizate de primărie.
 
Rămâne de văzut dacă noile pașapoarte covidiene din patria libertății vor da sau nu opțiunea testării, pe lângă cea a vaccinării. Fiindcă dacă nu o vor da, aceasta va marca divorțul „autorităților” față de argumentul sanitar, dând apă la moară teoriilor care spun că „pandemia nu e despre virus, ci despre vaccin”. (articolul continuă după filmare)
 
 
Primarul democrat de Blasio e același care participa, acum câteva luni, la reclama vaccinării contra unui hamburger și a unei porții de cartofi prăjiți. Partidul „democrat”, un opozant redutabil al măsurilor de deschidere a economiei prin relaxarea restricțiilor promovate de administrația Trump, a fost un mare apărător al măștilor și carantinării în prima parte a pandemiei, iar acum se dovedește a fi un promotor cu accente totalitare al vaccinării în massă. Spre deosebire de statele conduse de republicani, unde restricțiile au fost abolite cât mai devreme în 2021, iar guvernatorii s-au pronunțat împotriva pașapoartelor de vaccinare, deși nu și împotriva vaccinării în sine.