ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fiecare an în apropiere de 14 octombrie, începând cu 2003, familia Buștei lasă Capitala pentru orașul Sfintei Parascheva, scrie Basilica.

„Din dragoste și din evlavie față de Sfânta Parascheva. Și pentru binefacerile Sfintei!” cei patru membri ai familiei se ocupă în mod voluntar de achiziționarea florilor și decorarea baldachinului unde sunt așezate moaștele sfintei spre închinare.

Aranjamentul implică un număr mare de flori, însă Florentina Buștei spune că nu cunoaște exact cantitatea utilizată și nici costurile.

„Este ultimul lucru care ne interesează. Ele trebuie să fie foarte frumoase și să folosim atât cât sunt necesare. Niciodată nu am făcut un calcul și nici nu vreau să știu vreodată”, a declarat Florentina pentru Doxologia.
Toate activitățile dedicate decorării baldachinului se desfășoară cu aproximație pe parcursul a trei zile.

„La București s-a muncit cam două zile, 12 ore pe zi, circa 10 oameni. Iar aici 10-12 ore, cred că sunt 18-20 de persoane. Opt sunt profesioniști, sunt de meserie, și voluntari suntem toți. Și la București, și șoferii care vin cu florile, și toți cei care lucrează aici, toți o fac cu drag și cu dragoste pentru Sfânta”, a precizat Florentina Buștei.

Conform reprezentanților Mitropoliei Moldovei în seara zilei de vineri numărul pelerinilor care așteptau să aducă cinstire moaștelor Sfintei Parascheva era de aprox. 10.000 persoane.