Dan Barna este considerat de parlamentarul PNL Pavel Popescu  „mincinos sau nebun”, în urma unor afirmații uluitoare ale candidatului USR-PLUS la prezidențiale. Liberalul sugerează că pentru astfel de afirmații s-ar impune introducerea avizului psihologic obligatoriu pentru înregistrarea candidaturii la un scrutin electoral. Reacția liberalului vine după ce liderul USR Dan Barna a declarat, miercuri seară, la TVR1, la emisiunea ”România9”, că dacă ar fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat.
 
„Dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, ci efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcționarea instituțiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranței cetățeanului, furnizarea siguranței pentru cetățeni”, a afirmat Dan Barna.

„Un partid nou ne spune de 3 ani ca ei nu mint. Azi, candidatul lor la prezidentiale ne spune ca daca era Presedinte, nu se intampla tragedia de la Caracal. Acum decideti voi: omul e mincinos sau nebun? Pentru a doua varianta, va reamintesc solutia pe care am propus-o prin initiativa legislativa #faranebuni”, a scris pe Facebook, deputatul PNL Pavel Popescu.
Acesta a publicat un link către o inițiativă legislativă depusă de el la Camera Deputaților prin care este propusă modificarea Legii 2018/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.
 
Proiectul de lege vizează introducerea unei noi prevederi pentru înregistrarea candidaturii la un scrutin electoral: avizul psihologic.