ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Barna este considerat de parlamentarul PNL Pavel Popescu  „mincinos sau nebun”, în urma unor afirmații uluitoare ale candidatului USR-PLUS la prezidențiale. Liberalul sugerează că pentru astfel de afirmații s-ar impune introducerea avizului psihologic obligatoriu pentru înregistrarea candidaturii la un scrutin electoral. Reacția liberalului vine după ce liderul USR Dan Barna a declarat, miercuri seară, la TVR1, la emisiunea ”România9”, că dacă ar fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat.
 
„Dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, ci efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcționarea instituțiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranței cetățeanului, furnizarea siguranței pentru cetățeni”, a afirmat Dan Barna.

„Un partid nou ne spune de 3 ani ca ei nu mint. Azi, candidatul lor la prezidentiale ne spune ca daca era Presedinte, nu se intampla tragedia de la Caracal. Acum decideti voi: omul e mincinos sau nebun? Pentru a doua varianta, va reamintesc solutia pe care am propus-o prin initiativa legislativa #faranebuni”, a scris pe Facebook, deputatul PNL Pavel Popescu.
Acesta a publicat un link către o inițiativă legislativă depusă de el la Camera Deputaților prin care este propusă modificarea Legii 2018/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.
 
Proiectul de lege vizează introducerea unei noi prevederi pentru înregistrarea candidaturii la un scrutin electoral: avizul psihologic.