ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă licitație cu bunuri din „Epoca de Aur” va fi organizată luna aceasta, pe 31 ianuarie. Pe lângă afișe, fotografii și bibelouri vor fi scoase la vânzare și cizmele de cauciuc și basca de vânătoare aparținând lui Nicolae Ceaușescu.

Dacă ar mai fi trăit, chiar în anul centenarului, Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit 100 de ani. În preajma zilei de naștere a dictatorului, în Capitală vor fi scoase la licitație bunuri care au aparținut familiei Ceaușescu. În special obiecte vestimentare și cadouri, de la una dintre celebrele șepci purtate în vizitele de lucru până la un taior de lux al Elenei Ceaușescu, potrivit tvr.ro

Expoziția cuprinde aproape 300 de obiecte și fotografii ale vremii, relicve ale traiului cotidian dificil ale omului de rând și multe afișe de propagandă.

Imagini unicat, din vizitele extrene ale soților Ceaușescu sau din vacanțele lor arată ținutele elegante ale Elenei, la care râvneau multe doamne, în anii comunismului, când magazinele erau goale.

Blana de tigru, pantofii, pălăria și un plic al Elenei Ceaușescu, costumul de vânătoare, realizat special pentru dictator de firma Eduard Kettner, sau celebra șapcă a lui Ceaușescu vor fi licitate cu prețuri cuprinse între 200 și 1500 de euro.
 
Cei interesați mai pot cumpăra și covoare cu chipul dictatorului sau cadouri primite de acesta.