ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Devenit cunoscut drept „eroul cu făcăleț de la Londra”, românul Florin Morariu va primi distincția „The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea Marii Britanii, pentru faptele din timpul atacului terorist din iunie 2017, de la Borough Market.

După cum a declarat Florin Morariu pentru Mediafax, a primit o scrisoare din partea autorităților britanice, prin care este propus de către premierul Theresa May pentru a primi distincția „The Queen’s Commendation for Bravery”.

Distincția reprezintă o formă de recunoaștere a unui comportament brav al militarilor și civililor, demonstrat în anumite circumstanțe deosebite și în numele națiunii britanice.

„Mi-au trimis o scrisoare (autoritățile britanice – n.r.) prin care am fost întrebat dacă sunt de acord să primesc decorația. Ea va fi dată, dar, deocamdată, nu se știe locul și data. A fost o cerere formulată de premierul Angliei și a fost aprobată de către Regina Marii Britanii. Este vorba despre The Queen’s Commendation for Bravery”, a declarat Florin Morariu.

În iunie 2017, trei indivizi au intrat cu o dubă închiriată în oameni, pe Podul Londrei. Înarmați cu cuțite, au început apoi să atace trecătorii și pe cei din localurile de lângă pod, din celebra Borough Market.

Florin Morariu muncea atunci într-o brutărie din Londra, chiar în zona London Bridge, în care a avut loc atacul terrorist, el reușind să surprindă într-o filmare făcută cu telefonul mobil momentele de coșmar de pe străzi. În filmare, românul le povestește colegilor de serviciu cum l-a lovit pe unul dintre teroriști după ce acesta reușise să înjunghie o persoană. El și un alt coleg au în mână niște bețe, iar românul îi cere altuia să îi aducă „un făcăleț” din bucătărie, ca să se poată apăra în caz că apar din nou atacatorii. La finalul filmării se văd și două victime înjunghiate, care primesc ajutor din partea autorităților.