Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, cunoscut pentru unele atacuri la adresa României, dar și pentru afirmații de genul ”UE se va confrunta în următorii cinci ani cu coșmarul naționalismului”, a devenit, recent, apărător al alianței  USR-PLUS.
 
Cel mai recent mesaj al său este un avertisment la adresa României, care, spune el, pune obstacole „absurde” în calea democrației în calea înregistrării unei alianțe de Opoziție. Guy Verhofstadt este același politician de la Bruxelles care, în repetate rânduri, l-a amenințat pe Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE din România, că îi va scoate formațiunea din familia europeană. Jurnalistul Ion Spânu i-a găsit „fișa de cadre” a politicianului belgian, prezentând în ziarul Cotidianul legăturile acestuia cu miliardarul George Soros.

”Pe baza unei ample documentări, am aflat cheia acestui gest incredibil, rar întîlnit în Parlamentul European: Guy Verhofstadt face parte din board-ul „FRIENDS OF EUROPE”, un Think tank (ONG) înființat și finanțat de George Soros! Două nume din board-ul „Friends of Europe” ne atrag atenția: Etienne Davignon, care este chiar Președintele ONG-ului, și Guy Verhofstadt, membru în board-ul ONG-ului, ambii de origine belgiană.

ETIENNE DAVIGNON este președinte în cadrul Bilderberg, grup extrem de puternic și influent pe plan mondial. În același timp, Etienne Davignon a fost vicepreședinte al Comisiei Europene, fiind acum președintele „FRIENDS OF EUROPE”, o structură care are în board și în componență mulți politicieni, majoritatea din Parlamentul European. Între ei, după cum se știe, era și Dacian Cioloș, devenit apoi Prim-ministrul României.

GUY VERHOFSTADT este liderul ALDE în Parlamentul European, însă face parte, în același timp, și din board-ul „FRIENDS OF EUROPE”, fiind, în această calitate, subordonatul lui Etienne Davignon. A fost chiar Premierul Belgiei, însă acum ultimele sondaje creditează formațiunea din care face parte cu doar 2% dintre opțiunile populației”, scrie jurnalistul.
Astfel poate fi explicată, susține Ion Spânu, atitudinea ostilă a lui Guy Verhofstadt față de Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE criticând nu de puține ori imixtiunea lui Soros în viața politică din România.

„Dacă suprapunem această declarație peste faptul că Laura Codruța Kovesi este susținută public de întreaga „rețea Soros” din România prin mișcarea #Rezist, începem să înțelegem cele două chestiuni care păreau ilogice:

– susținerea de către Guy Verhofstadt a Codruței Kovesi, deși ar fi trebuit să ia seama la opiniile venite dinspre cei din familia sa politică, adică ALDE

– amenințările transmise lui Tăriceanu, privind riscul ca ALDE România să fie exclusă din grupul parlamentar european dacă nu vor înceta s-o critice pe Codruța Kovesi și dacă își vor susține propriul ministru al Justiției”, conchide jurnalistul.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews