La Complexul Muzeal Golești au avut loc marți câteva manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri. 

Un sobor de preoți, avându-l în frunte pe ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a oficiat o slujbă religioasă (Te Deum), după care, în fața unei asistențe numeroase, a fost aprinsă Flacăra Centenarului, care va rămâne „vie” în tot acest an. 

„Flacăra Centenarului aprinsă la Muzeul Golești va poposi în fiecare localitate din județul Argeș, acolo unde vor fi citite și numele tuturor eroilor argeșeni căzuți în primul Război Mondial. În jurul datei de 1 decembrie, flacăra va ajunge la Monumentul Eroilor de la Mateiaș, iar pe 1 decembrie la Alba Iulia”, a spus Dan Manu, Președintele Consiliului Județean Argeș.

El a subliniat că nu întâmplător Muzeul Golești a fost ales ca loc de aprindere a „Flăcării Centenarului”, argumentele ținând atât de rolul familiei Golescu în istoria României, cât și de faptul muzeul găzduiește tronul pe care au stat regii României, biroul regelui Carol I, precum și o caleașcă ce a aparținut Casei Regale.

Flacăra Centenarului va fi dusă în fiecare localitate unde autoritățile locale vor aduce omagiu eroilor căzuți în Primul Război Mondial, cu ocazia Zilei Eroilor sau a altor evenimente locale dedicare Centenarului Marii Uniri, Consiliul Județean Argeș acordând, simbolic, urmașilor celor care s-au jertfit, în semn de recunoștință, câte o diplomă centenară.

Punctul terminus al Flăcării Centenarului, după ce aceasta va fi transmisă în toate localitățile județului Argeș, va fi la Alba Iulia, de 1 Decembrie 2018.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews