ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Complexul Muzeal Golești au avut loc marți câteva manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri. 

Un sobor de preoți, avându-l în frunte pe ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a oficiat o slujbă religioasă (Te Deum), după care, în fața unei asistențe numeroase, a fost aprinsă Flacăra Centenarului, care va rămâne „vie” în tot acest an. 

„Flacăra Centenarului aprinsă la Muzeul Golești va poposi în fiecare localitate din județul Argeș, acolo unde vor fi citite și numele tuturor eroilor argeșeni căzuți în primul Război Mondial. În jurul datei de 1 decembrie, flacăra va ajunge la Monumentul Eroilor de la Mateiaș, iar pe 1 decembrie la Alba Iulia”, a spus Dan Manu, Președintele Consiliului Județean Argeș.

El a subliniat că nu întâmplător Muzeul Golești a fost ales ca loc de aprindere a „Flăcării Centenarului”, argumentele ținând atât de rolul familiei Golescu în istoria României, cât și de faptul muzeul găzduiește tronul pe care au stat regii României, biroul regelui Carol I, precum și o caleașcă ce a aparținut Casei Regale.

Flacăra Centenarului va fi dusă în fiecare localitate unde autoritățile locale vor aduce omagiu eroilor căzuți în Primul Război Mondial, cu ocazia Zilei Eroilor sau a altor evenimente locale dedicare Centenarului Marii Uniri, Consiliul Județean Argeș acordând, simbolic, urmașilor celor care s-au jertfit, în semn de recunoștință, câte o diplomă centenară.

Punctul terminus al Flăcării Centenarului, după ce aceasta va fi transmisă în toate localitățile județului Argeș, va fi la Alba Iulia, de 1 Decembrie 2018.