ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au amânat, pentru 13 martie, pronunțarea primei decizii în dosarul „Gala Bute”, în care fostul ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului Elena Udrea este acuzată, printre altele, de luare de mită și abuz în serviciu.

Ședința de judecată a durat mai bine de 10 ore, iar la final magistrații au anunțat că amână pronunțarea pentru data de 13 martie, scrie Agerpres.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, fostul președinte al FRB, Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu - fost consilier al lui Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă - administratorul unei firme.

Tudor Breazu și fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, sunt acuzați de complicitate la luare de mită, evaziune fiscală și spălare de bani.