ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Influentul jurnalist rus cu experiență încă din perioada sovietică Dmitri Kiseliov, cunoscut și după porecla „Gura lui Putin”, a declarat în emisiunea sa de la televiziunea națională Russia-1 că Moscova are capacitatea de a distruge toate țările NATO printr-o simplă apăsare de buton.

Kiseliov conduce la ordinul lui Putin concernul de propagandă de stat Rossiya Segodnya - mama Russia Today. 

Kiseliov a perorat în fața telespectatorilor televiziunii de stat cu transmisie pe tot teritoriul Rusiei că submarinele rusești au 500 de focoase nucleare. El a mai amenințat Occidentul și cu arma hipersonică Tsirkon, care poate purta focoase nucleare și nu poate fi interceptată de niciun sistem de apărare antirachetă existent.

Propagandistul-șef al lui Vladimir Putin a amenințat Occidentul cu distrugerea nucleară la doar câteva ore după ce liderul rus și-a pus forțele de disuasiune nucleară în stare de alertă, scrie The Daily Mail.

ActiveNews a relatat duminică faptul că Vladimir Putin a ordonat ridicarea nivelului forțelor nucleare ale Rusiei la „stare de alertă”. Astăzi, Moscova a ridicat miza: PAROXISM. ALERTĂ DE LUPTĂ a Moscovei pentru „forțele de descurajare” care includ armele nucleare, rachetele strategice, Flota Nordică, Flota din Pacific și forțele aviatice.

Ordinul lui Putin privind punerea în alertă a forțelor nucleare a fost exploatat propagandistic de susținătorii regimului său. Într-o emisiune la televiziunea națională înfocatul propagandist ex-sovietic Dmitri Kiseliov le-a spus telespectatorilor:

 „Submarinele noastre pot lansa peste 500 de focoase nucleare.”

„Ceea ce ar garanta distrugerea SUA, precum și a tuturor celorlalte țări NATO.”

„În conformitate cu principiul "De ce avem nevoie de lume, dacă Rusia nu este acolo?".

„Armele nucleare ale Rusiei sunt livrate de cele mai rapide bombardiere strategice din lume.”

„Asta fără a mai menționa Forțele rusești de rachete strategice. Potențialul nuclear rusesc este cel mai puternic din lume.”

„Astăzi, triada nucleară rusă este în stare de alertă maximă. Putin a avertizat [Occidentul]: Nu încercați să speriați Rusia'.” Doar că Occidentul, în afară de amenințări cu sancțiuni economice împotriva rușilor și de asigurarea lui Joe Biden că nu va trimite nici un soldat american în Ucraina, nu a amenințat cu nimic Rusia. Diferite țări europene, printre care și România, s-au angajat timid să ajute armata ucraineană cu niscaiva provizii, dotări și arme. Dar este vorba de armament convențional, nicidecum de bombe nucleare sau alte echipamente sofisticate, așa cum flutură propaganda rusă într-o beție a puterii neconfirmată de realitățile din teren. VIDEO: 

 
În emisiunea sa de știri săptămânală Vesti Nedeli de pe canalul de stat Rossiya 1, difuzată pe cele 11 fusuri orare din Rusia, Dmitri Kiseliov a mai acuzat-o pe Liz Truss, șefa diplomației britanice, că încearcă să intimideze Rusia. 
 
Prezentatorul rus l-a mustrat pe ministrul de externe britanic pentru că ar fi spus că din criza ucraineană ar putea apărea un conflict între Rusia și NATO. Ceea ce nu este de dorit, dar nici de exclus.

„Un conflict între Rusia și NATO din cauza Ucrainei - nu s-a mai spus așa ceva până acum”, a afirmat Kiseliov.

Dar capacitatea nucleară a Rusiei, cu „superarme” de ultimă oră, precum „Tsirkon hipersonic”, sunt mai mult decât o provocare pentru capacitatea Occidentului, a mai spus „Gura lui Putin”.

Tsirkon, denumit de NATO SS-N-33, este o armă anti-navă de manevră cu propulsie cu scramjet, lansată vertical, despre care se spune că poate atinge o viteză de Mach 8 (de opt ori viteza sunetului), adică 9.800 km/h. O astfel de viteză înseamnă că nu poate fi interceptată de niciun sistem de apărare antirachetă existent.
 
Racheta poate fi înarmată cu un focos nuclear sau convențional și a fost testată de mai multe ori în ultimii ani în regiunile Mării Barents și Mării Albe, atât de pe nave de război de suprafață, cât și de pe cea mai recentă clasă de submarine multifuncționale, informează publicația The Barents Observer.
 
VIDEO de la un astfel de test: