ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Thorolfur Guðnason, epidemiologul șef al Islandei, consideră că țara trebuie să încerce acum să obțină imunitatea de turmă la coronavirus, lăsându-l să continue, dar să încerce să prevină bolile grave prin protejarea grupurilor vulnerabile, potrivit The Rio Times.

El a declarat că obiectivul în acest moment nu poate fi eradicarea virusului din comunitate.

Un număr record de persoane infectate a fost diagnosticat în ultimele săptămâni, chiar dacă majoritatea populației a fost vaccinată.

Thorolfur Guðnason a declarat în această dimineață că este dezamăgitor faptul că nu s-a obținut imunitatea de turmă prin vaccinare și că există doar o singură altă modalitate de a obține imunitatea de turmă, astfel încât virusul să se poată răspândi în întreaga comunitate.

Guðnason spune că a vorbit despre faptul că virusul Covid-19 a suferit mutații încă de la începutul epidemiei. Acest lucru s-a întâmplat acum, odată cu sosirea peste graniță a variantei Delta.

El a adăugat că este necesar să se răspundă la câte persoane se infectează după vaccinare. "Trebuie doar să amestecăm cărțile și să venim cu noi planuri", a spus el.

"Chiar nu putem face nimic altceva", a confirmat Guðnason când a fost întrebat dacă persoanele de 70-80 de ani trebuie să se îmbolnăvească pentru a obține imunitatea de grup.

"Trebuie să navigăm pe această cale, iar acum ne aflăm în procesul de a nu avea prea multe cazuri grave, astfel încât sistemul de spitalizare să nu se prăbușească, dar încercând totuși să obținem imunitatea de turmă lăsând virusul să-și urmeze cursul."