ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Cristoiu l-a dat în judecată, miercuri, pe fostul cercetător CNSAS Mădălin Hodor, după ce acesta a susținut că jurnalistul ar figura pe o listă cu surse ale Securității. Este vorba de același Hodor care a pretins, într-un articol din revista 22 că academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, ziaristul Cornel Nistorescu și alții,  ar fi apărut „pe lista colaboratorilor Direcției Securității Statului”.  În urma unei anchete interne, CNSAS a decis zilele trecute suspendarea acreditării de cercetător a lui Hodor și anchetarea sa disciplinară.


„Ion Cristoiu se afla pe una dintre listele cu sursele la care s-a renunțat, fiind scos din evidență din 1985”, a declarat Hodor, la începutul acestei săptămâni, pentru o publicație online.

În urma acestei afirmații, Ion Cristoiu a explicat pentru EVZ că a dat în judecată și CNSAS-ul și pe Hodor, pentru scurgerea de documente. „Am dat în judecată și CNSAS pentru că principalul vinovat în publicarea listei este instituția. Este greu de imaginat că cineva poate să umble prin birouri, să ia hârtii și să le publice. E ca și cum cineva ar scoate dintr-un sediu al Poliției hârtii despre un cetățean. De asemenea, acțiunea de suspendare a lui Hodor este ca o mângâiere a CNSAS”, a declarat miercuri jurnalistul Ion Cristoiu.

Cristoiu a amintit că în 2010 a  câștigat un proces cu Corneliu Vadim Tudor după ce liderul PRM susținuse public că fondatorul EVZ a fi fost colaborator al Securității. „Instanța a cerut atunci de la CNSAS toate documentele legate de mine, CNSAS a întrebat și la SRI, și nicăieri nu s-a găsit nimic. Domnul Hodor m-a adăugat, prin acuzații fără probe, pe lista celor 200 de persoane din lista dată publicității”, a declarat Ion Cristoiu.