Jurnalistul Ion Cristoiu l-a dat în judecată, miercuri, pe fostul cercetător CNSAS Mădălin Hodor, după ce acesta a susținut că jurnalistul ar figura pe o listă cu surse ale Securității. Este vorba de același Hodor care a pretins, într-un articol din revista 22 că academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, ziaristul Cornel Nistorescu și alții,  ar fi apărut „pe lista colaboratorilor Direcției Securității Statului”.  În urma unei anchete interne, CNSAS a decis zilele trecute suspendarea acreditării de cercetător a lui Hodor și anchetarea sa disciplinară.


„Ion Cristoiu se afla pe una dintre listele cu sursele la care s-a renunțat, fiind scos din evidență din 1985”, a declarat Hodor, la începutul acestei săptămâni, pentru o publicație online.

În urma acestei afirmații, Ion Cristoiu a explicat pentru EVZ că a dat în judecată și CNSAS-ul și pe Hodor, pentru scurgerea de documente. „Am dat în judecată și CNSAS pentru că principalul vinovat în publicarea listei este instituția. Este greu de imaginat că cineva poate să umble prin birouri, să ia hârtii și să le publice. E ca și cum cineva ar scoate dintr-un sediu al Poliției hârtii despre un cetățean. De asemenea, acțiunea de suspendare a lui Hodor este ca o mângâiere a CNSAS”, a declarat miercuri jurnalistul Ion Cristoiu.

Cristoiu a amintit că în 2010 a  câștigat un proces cu Corneliu Vadim Tudor după ce liderul PRM susținuse public că fondatorul EVZ a fi fost colaborator al Securității. „Instanța a cerut atunci de la CNSAS toate documentele legate de mine, CNSAS a întrebat și la SRI, și nicăieri nu s-a găsit nimic. Domnul Hodor m-a adăugat, prin acuzații fără probe, pe lista celor 200 de persoane din lista dată publicității”, a declarat Ion Cristoiu.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews