ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea explică,într-o postare pe Facebook, care ar fi fost motivele care au stat în spatele deciziei ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, de a desființa Direcția Generală Juridică din cadrul ministerului Finanțelor. Cîțu a dizolvat direcția care ar fi trebuit să se judece cu părinții săi pentru un teren retrocedat.

„Câțu a desființat Direcția Generală Juridică din Ministerul Finanțelor. În afară de faptul că gestul devoalează un frumos conflict de interese și un drăguț abuz în serviciu, căci MF se judecă în niște litigii cu părinții lui Câțu, mai e și "amănuntul” că respectiva direcție selectează, controlează și supraveghează avocații care reprezintă Statul român in arbitrajele internaționale. Alea pe miliarde de dolari. Măsura vine tocmai la timp, pentru că se pregăteau niște controale de la Curtea de Conturi în legătură cu modul în care fuseseră atribuite acele contracte cu avocații.

Lucruri fantastice se întâmplă pentru toți românii. Mă rog, cel puțin pentru unii dintre ei...", scrie Piperea pe Facebook.
 
Vineri, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut demisia șefului Finanțelor, Florin Cîțu, acuzându-l că a desființat un departament din instituția pe care o conduce, pentru că trebuia să se judece cu părinții săi.

„Ajuns șef la Finanțe, Florin Cîțu își rezolvă problemele de familie! 50 de hectare lângă pârtia de la Voineasa înseamnă cel puțin vreo 10 milioane de euro! Pentru atâta bănet nu se împiedică ministrul PNL de lege, nu? Desființează Direcția Juridică, dă afară oamenii care ar fi trebuit să apere interesele statului în procesul cu tatăl său, desființează și ministerul dacă interesele personale o cer! Cum e dle Iohannis? Sunteți mândru de miniștrii descurcăreți pe care i-ați promovat în Guvernul Meu? Dl Cîțu trebuie să aleagă: ori e ministru și reprezintă statul român, ori reprezintă doar niște interese personale și atunci nu mai poate fi ministru. Așteptăm ca dl Iohannis să îi ceară demisia lui Cîțu sau ca Orban să-l demită pe Cîțu dacă acesta refuză să își dea demisia!", a transmis Tăriceanu.

Site-ul Stiri pe surse a dezvăluit zilele trecute că ministrul Cîțu ar fi desființat Direcția Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce pentru a evita un proces în care e parte tatăl său. Familiei Cîțu i-a fost retrocedat un teren de 50 de hectare de pădure lângă pârtia de schi din Voineasa. Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de Ministerul condus de Cițu, care ar trebui să se judece cu părinții ministrului. Cîțu a desființat Direcția Generală Juridică a MF,  prin HG 380 din 2020, pentru a evita procesul, document prezentat în exclusivitate de sursa citată.