ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un academician american a provocat controverse în mediul on-line după ce a  etichetat clasicul film al companiei Disney „Mary Poppins” drept rasist.

Profesorul Daniel Pollack-Pelzner a scris un text în New York Times, în care pretinde că bona Mary Poppins, interpretată de Julie Andrews, „flirtează, rușinos, cu chipul mânjit de cenușă„ în scena în care dansează pe acoperiș, alături de Bert, interpretat de Dick Van Dyke, cântând „Step in Time” , scrie standard.co.uk.

„Când bona care face magii îi însoțește pe cei mici, Michael și Jane Banks, pe acoperiș, lângă coșul de fum, fața îi este acoperită cu funingine, dar în loc să se șteargă, își pudrează nasul și obrajii cu funiningine și devine și mai neagră",  scrie profesorul de engleză de la Colegiul Linfield din Oregon. 
 
„Acest lucru ar putea părea o scenă comică inofensivă dacă romanele lui Travers nu ar asocia chipurile înnegrite de funingine cu o caricatură rasistă. Nu mă atingeți, păgâni negri”, strigă, la un moment dat, Mary Poppins - amintește autorul.

Pollack-Pelzner a scris ulterior, un mesaj online: „Principalul motiv pentru care am scris acest articol a fost în speranța că, poate, că un angajat Disney îl va citi și se va gândi de două ori, la un viitor remake, întrebându-se dacă nu  e ceva rasist în el”.