ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Se spune că este o Evanghelie populară, o Biblie nescrisă a Nașterii Domnului. Colindul, sau colinda.  În această seară, începând cu ora 17:00, la Centrul de evenimente „Agora" va avea loc tradiționalul concert de colinde al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Anul acesta, organizatorii evenimentului propun o întoarcere la trăirea atmosferei de Crăciun din temnițele comuniste, concertul fiind o încununare a anului omagial 2017, dedicat mărturisitorilor din temnițele comuniste.
 
 Vor concerta: Corul Mănăstirii Diaconești, Corul „Cuviosul Iosif” de la Mănăstirea Văratec, Corul Mănăstirii Paltin - Petru Vodă, Corul academic „Byzantion” Corul „Iosif Naniescu” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași.
 
Fiecare va aduce prin repertoriul propus frânturi din atmosfera acelei epoci, cât și starea de bucurie sufletească specifică acestei sărbători luminoase a Nașterii Domnului. 

Crăciunul acestor oameni, care și-au schimbat viața și au ales să se „nască din nou” mărturisindu-L pe Hristos, a fost o premiză pentru libertatea de după 1990 dar și pentru o libertate lăuntrică a Bisericii ale cărei roade încă le mai culegem la 70 de ani după momentul istoric al mărturiei lor.