ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de 226 de angajați ai companiei Google din S.U.A. au format o uniune sindicală ce va fi deschisă tuturor angajaților și contractanților companiei-mamă a gigantului tehnologic, Alphabet - un pas important, care apare ca urmare a protestelor lucrătorilor din domeniul tehnologic, care au acuzat companiile din Silicon Valley de practici de muncă inechitabile și de afaceri neetice, informează Forbes.

Anunțând luni înființarea Uniunii Lucrătorilor Alphabet într-un editorial în New York Times, liderii aleși ai organizației au scris că se vor asigura că angajații vor ști la ce lucrează și că își vor putea face treaba pe un salariu corect, fără să se teamă de abuzuri, răzbunări sau discriminări.

Liderii sindicatului au mai scris că directorii executivi ai companiei le-au ignorat revendicările „de prea multă vreme”.

Editorialul a mai acuzat compania de practici neetice pentru că lucrează cu „guverne represive din întreaga lume”, permițând folosirea tehnologiilor sale de inteligență artificială inclusiv în scopuri militare.

Lucrătorii au semnat legitimații de membri în uniunea sindicală „Communications Workers of America - CWA” (Lucrătorii în Comunicații din America), organizație ce reunește peste 700.000 de lucrători din domeniul public și privat.  

The Washington Post subliniază că uniunea lucrătorilor de la Alphabet/Google nu își dorește ratificare prin Consiliul Național pentru Relații de Muncă (National Labor Relations Board - NLRB), ceea ce înseamnă că aceasta nu va avea drepturi de negociere colectivă, fapt care îi va limita puterea.

Deși noua grupare sindicală nu are certificare din partea NLRB, CWA a declarat pentru Washington Post că acest tip de organizare a angajaților Google va fi totuși considerat drept un efort concertat, protejat de Legea Națională a Relațiilor de Muncă (National Labor Relations Act).