ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 19:12 Zeci de tineri au protestat miercuri după-amiază în fața guvernului, protestul fiind organizat la inițiativa anunțată pe Facebook „Ne apărăm instituțiile de cultură, artiștii și DREPTURILE”.

„Motivul este evident, închiderea instituțiilor de cultură, a teatrelor, cinematografelor și a tot ce înseamnă cultură în țara asta. Protestăm pentru că nu ni se pare corect ca atâta timp cât teatrele au fost închise doua luni chiar înainte instituirii oricărei stări de urgență, iar apoi au fost deschise în aer liber. Am apucat să facem doar câteva spectacole și acum când să ne bage în interior, ne-au închis din nou. Noi ce facem? Ce mâncăm? ", a declarat unul dintre protestatari, în direct la RealitateaPlus. 

Angajații din industria HoReCa au anunțat că vor protesta în Piața Victoriei, miercuri, începând cu ora 20:00, față de restricțiile impuse de autorități în București și în județul Ilfov. La protest sunt așteptați peste 8.300 de oameni. "Protestăm pentru incriminarea HoReCa pentru răspândirea Covid. Credem în existența acestui virus, înțelegem gravitatea lucrurilor, dar nu putem să fim de acord cu rezolvarea lucrurilor cu jumătăți de măsură sau fără o analiză argumentată a focarelor de infecție", scriu organizatorii pe pagina de facebook a evenimentului.
 
Știrea inițială

Lucrătorii din industria ospitalității (HORECA) își dau întâlnire miercuri seară în Piața Victoriei din București, unde vor protesta împotriva deciziei autorităților de a închide interiorul restaurantelor și cafenelelor, la doar o lună după ce le-au redeschis, în urma unui întreg sezon estival compromis și pe fondul venirii frigului, când nu mulți clienți vor mai accepta să ia masa în aer liber, mai ales după lăsarea întunericului sau în zilele ploioase.

„Protestam pentru incriminarea HORECA pentru răspândirea Covid. Credem in existența acestui virus, înțelegem gravitatea lucrurilor dar nu putem sa fim de acord cu rezolvarea lucrurilor cu jumătăți de măsura sau fără o analiza argumentata a focarelor de infecție”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului

Protestul va avea loc miercuri între orele 20:00 - 23:00. Unul dintre organizatorii acestuia, Ninel Dănilă, prezintă pe pagina lui personală un grafic din care rezultă că, dintre 10 tipuri de incinte publice, cele din domeniul HORECA au generat cel mai mic număr de focare (unul) și de cazuri confirmate (cinci) în perioada 21 septembrie - 4 octombrie 2020.

„Nu știu cât de adevărat este acest tabel, nu vreau sa fiu ipocrit, dar vreau totuși sa se facă o analiza argumentata pentru incriminarea Horeca pentru raspandirea Covid. 
Nu putem sa acoperim încă o perioada de "lockdown” consecința este cu urmări grave. 
Personal, am sa ies sa protestez pentru aceasta abordare nu pentru ca nu cred in Covid. Opriți toate activitățile 2-3 săptămâni și atunci am sa înțeleg și o sa fiu un soldat ascultător care sta in casa și nu comentează aceste decizii.
P.S. Alegerile nu au crescut numărul de cazuri ?!”, a scris Ninel Dănilă pe Facebook, marți, în timp ce se afla în Piața Victoriei, unde îi cheamă a doua zi pe toți cei ce cred la fel ca el.

De remarcat că, deși au luat măsuri drastice împotriva restaurantelor și cafenelelor, a căror utilitate publică e dovedită de interesul și nevoia unui segment important din populația activă, autoritățile au exceptat de la închidere saloanele cu jocuri de noroc și cazinourile.