ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Palatul Parlamentului se desfășoară marți, 25 aprilie 2017, conferința „Referendumul pentru căsătorie și familie. Analiză și implicații”,  având ca subiect inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României pentru ocrotirea familiei să căsătoriei. Organizatorii sunt ADF International și Coaliția pentru Familie.
 
Evenimentul este transmis LIVE pe pagina de facebook a Coaliției pentru Familie și de www.prodocensmedia.ro.

Conferința, care se desfășoară între orele 11.00 și 13.00 în sala „Avram Iancu” și va fi urmată de o masă rotundă cu întrebări și răspunsuri (14:00-16:00), are ca invitați specialiști de reputație internațională ȋn drept constituțional, juriști, lideri politici, reprezentanți ai Bisericilor și cultelor creștine, precum și reprezentanți de organizații neguvernamentale și mass media.

Printre invitați se numără Mihai Gheorghiu, Președintele Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie, Sophia Kuby, Director, ADF International
Adina Portaru, Avocat, ADF International.

Coaliția pentru Familie este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei, ce are ca scop protejarea și sprijinirea familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Coaliția pentru Familie are în componență peste 40 de asociații și fundații și reprezintă, informal, inițiativa legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României.

ADF International (ADFI) este o organizație juridică ce apără dreptul oamenilor de a-și exprima și de a-și manifesta liber credința religioasă. ADFI are statut consultativ la Organizația Națiunilor Unite, acreditare la Parlamentul European și colaborează cu Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și cu Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa. ADFI a consiliat și a intervenit în mai mult de 50 de cazuri pe lângă Curtea Europeană a Drepturilor Omului.