ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca în fiecare joi, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a participat la emisiunea de dialog duhovnicesc cu ascultătorii postului Radio Dobrogea. În ciuda presiunilor care se fac împotriva sa a și a radioului Arhiepiscopiei, ierarhul a răspuns cu sinceritate unei întrebări primite în direct din partea unui ascultător: „Dacă astăzi ar fi fost Domnul nostru Iisus Hristos pe pământ ca Om, ar fi fost de acord să se vaccineze?”. Iată ce răspuns a dat Arhiepiscopul Tomisului, transcris din înregistrarea de mai jos pentru cititorii ActiveNews:

„Ipoteza aceasta nu merge, dar trebuie să avem o opinie. Am spus și mai devreme, pentru unii vaccinul este salvator, pentru alții nu este. Nu pentru toți este salvator. Nu știm toate despre acest vaccin. Dacă medicii ar fi toți de acord cu vaccinul, n-am avea nici o îndoială. Am citit opinii atât de contradictorii de la specialiști în medicină de vârf și, atunci, noi să mergem după îndemnuri care nu sunt ale medicilor specialiști?
 
Și fiecare om are particularitățile lui. Sigur, trebuie lăsată libertatea la om. Omul care este constrâns este cu adevărat sugrumat sufletește, pentru că n-ai voie să constrângi pe cineva la o faptă, chiar bine dacă este: binele nu se face cu forța, nu are valoare morală. De aceea, aceste constrângeri să ne vaccinăm cu toții. Dar nu le spun medicii, mai mult le spun cei ce nu-s medici.
 
Și noi am primit, pe drept cuvânt, ierarhii, preoții, să nu ne mai implicăm în această problemă - nu suntem medici. E-adevărat, nu suntem medici, dar nu putem să spunem doar „nu știu”, că dacă spunem „nu știu” înseamnă că suntem nepăsători. Noi trebuie să ne interesăm, mai ales ierarhii, că răspundem de preoții și credincioșii noștri. Nu putem să facem afirmații care sunt aproximative, incomplete, care nu prezintă adevărul. Noi lucrăm cu Adevărul absolut. Sigur, medicina nu este în seama noastră, e în seama medicilor. Dar dacă ni se cere o opinie, noi trebuie să spunem că trebuie să fim atenți să consultăm pe cei mai buni specialiști.”, a spus ierarhul tomitan, continuând apoi explicația dată ascultătorului.

Sigur că Mântuitorul nu S-ar fi vaccinat, că Mântuitorul este Dumnezeu, este perfect

 „Sigur că Mântuitorul nu S-ar fi vaccinat, că Mântuitorul este Dumnezeu, este perfect. El n-are păcat și, atunci, nu putea să se îmbolnăvească. Răspunsul cel mai precis este acesta: să nu-L punem pe Mântuitorul în egalitate cu noi. El S-a smerit, a primit și moarte cu adevărat. Nu moarte din boală, ci moarte pentru că a primit de bunăvoie să fie răstignit. S-a răstignit și a suferit numai firea omenească, dar firea dumnezeiască n-a suferit.
 
Dar de ce firea omenească? Pentru că a venit să-i vindece pe oameni, dar subiectul firii omenești era Însuși Dumnezeu, de aceea jertfă aduce Mântuitorul Hristos ca om, dar după ce aduce jertfa, trupul Său, care n-a putut fi ținut de moarte și de stricăciune, s-a unit cu sufletul și cu Dumnezeirea. Și, atunci, avem un Hristos desăvârșit, Care S-a născut natural, cu trup muritor, fără afecte de plăcere, ci numai cu afecte de durere. De aceea, având afecte de durere, durerea a dus până la moarte, că durerea a fost consecința păcatului (nostru, n.r.). Afectele de plăcere nu le-a avut, pentru că S-a zămislit mai presus de fire. De aceea durerea Lui a fost infinit mai mare decât a oricărui om muritor de rând, încât moartea a fost pe nedrept suferită. El n-a avut păcat. Dar cu nedreptatea morții suportate, iată, a plătit prețul păcatelor noastre și ne-a făcut pe noi să devenim nemuritori. Fiecare om poate deveni nemuritor, dar nu fără voia sa. Cine-L urmează pe Hristos. Că nu-i mântuiește pe toți ca la magie: gata, v-am mântuit, cum spun unii. Pe om Dumnezeu îl mântuiește cu voia și cu lucrarea sa. Cine nu lucrează la mântuirea sa... obiectiv, mântuirea a adus-o Hristos pentru toți oamenii, dar ea trebuie să fie dobândită efectiv, subiectiv, de fiecare în parte, astfel încât noi ne lucrăm mântuirea noastră și în comun, dar mai ales personal.

De aceea, iată, acestea sunt răspunsuri din lumina Sfintei Evanghelii, a învățăturii lui Dumnezeu”, a explicat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
Puțin mai târziu, în aceeași emisiune dar pe un alt subiect, ÎPS Teodosie i-a muțumit Patriarhului Daniel pentru înțelepciunea de care dă dovadă. VIDEO:
 
 
Pentru opiniile exprimate liber de ÎPS Teodosie în emisiunile anterioare, cu privire la libertatea de alegere și neobligativitatea vaccinului, CNA a amendat recent Radio Dobrogea cu 10.000 de lei (o sută de milioane de lei vechi”). În consecință, ActiveNews face apel la români să susțină Radioul Arhiepiscopiei Tomisului și să doneze pentru a ajuta funcționarea acestui post în continuare.

„Puteți dona prin PAYPAL. În cadrul donației puteți include numele persoanelor ce vor fi pomenite la slujbe, în secțiunea „Add Note”. Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor. „Frate ajutat de frate - cetate întărită” (Pilde 18:19)”, se arată pe pagina web a Radio Dobrogea.