ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe orașe din Portugalia, printre care capitala Lisabona și Porto, au anunțat că din cauza valului cinci al pandemiei COVID-19 anulează marile evenimente care urmau să se desfășoare în aer liber în noaptea de Anul Nou, relatează vineri agenția EFE, preluată de ȘtiripeSurse.

Și alte orașe, printre care Braga, Nazaré sau Albufeira, s-au alăturat inițiativei care include anularea evenimentelor în aer liber, precum concerte sau focuri de artificii, măsură luată și anul trecut în contextul pandemiei pentru a evita adunările mari de lume ce favorizează transmiterea virusului.

Deși are peste 86% din populație vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, Portugalia a înregistrat în ultimele zile o creștere exponențială a infectărilor și spitalizărilor, fiind în plus detectate și 19 cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului, scrie Agerpres.ro.

Guvernul portughez a declarat pe 1 decembrie „starea de calamitate”, ce va fi în vigoare cel puțin până pe 20 martie, și a instituit o serie de restricții.

Certificatul verde va fi obligatoriu pentru accesul în restaurante și în alte spații închise, precum săli de sport sau cazinouri. Pentru activitățile de divertisment sau accesul pe stadioane și la alte mari evenimente este necesar și un test negativ, în plus față de certificatul de vaccinare.

Restricțiile vor fi sporite în săptămâna 2-9 ianuarie, când activitățile de divertisment nocturn vor fi interzise și telemunca va fi obligatorie, iar elevii vor reveni la școală cu o săptămână mai târziu.

Vedeți și MAI ÎNTÂI, NU FACE RĂU! - FILMUL ÎN ROMÂNĂ. Ce civilizație suntem dacă vrem să forțăm adulți și copii să se injecteze cu un ser al cărui conținut este secret *? Documentarul REZISTAȚI / HOLD ON: Primum Non Nocere. PREMIERĂ ACTIVENEWS