ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Ne-am câștigat libertatea. Am instaurat democrația în ultimii 30 de ani dar parcă așa un iz de comunism tot mai simțim când vorbim de PSD”, a perorat zilele trecute, la o întrunire electorală, președintele Klaus Iohannis, cerând oamenilor să vină la vot pentru a „ne elibera de rămășițele comunismului și de PSD”. De aici a pornit jurnalistul Ion Spânu, care publică în Cotidianul un document ce atestă trecutul glorios al profesorului de fizică Klaus Werner Iohannis din epoca de tristă amintire. „Anticomunistul” Iohannis de azi este același care îndoctrina copiii cu ideologia comunistă în 1987, scrie jurnalistul, publicând un document care arată că „tovarășul profesor Iohannis” era nu numai dirigintele unei clase, ci și „comandant-instructor de pionieri”.

Este vorba de un proces-verbal întocmit în 11 iunie 1987, după o inspecție la Școala generală nr. 2 din Agnita, județul Sibiu, unde preda fizica „tovarășul profesor Iohannis Klaus Werner”, așa cum se scrie în documentul întocmit de prof. Bucuța Ana Maria, arată jurnalistul. Iohannis era la acea vreme profesor de fizică în micul oraș Agnita, dar, așa cum se consemnează în documentul de mai jos, era preocupat și de „orientarea ideologică-politică în realizarea sarcinilor educative” ale elevilor de clasa a VI-a! În acest sens, „Tovarășul profesor s-a evidențiat prin interesul pentru realizarea unei concepții materialist-didactice despre lume și viață la elevi”!, scrie negru pe alb în procesul-verbal.  Pentru ca în final, autorul documentului să scrie: ”I se recomandă să activeze și în continuare pentru perfecționarea profesională și politico-ideologică”.

„Pentru cineva care era apreciat în 1987 că îndoctrina corespunzător elevii de clasa a VI-a cu ideologia comunistă și cu concepțiile materialiste despre viață, atitudinea „anticomunistă” de azi pare, mai degrabă, o ipocrizie, căci nu Klaus Iohannis este cel mai îndreptățit să acuze pe cineva că pute a comunism, din moment ce dumnealui nu a fost vreun disident anticomunist, ci, din contră, deși era doar un profesor de fizică, se vede treaba că era și un bun propagandist al ideologiei comuniste!”, explică jurnalistul.
 
Nu la fel de vocal era președintele în primăvară, in urma scandalului uriaș izbucnit  după ce fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, a fost acuzat de mai mulți deținuți politici că înainte de 1989 a fost șeful unei comisii de la închisoarea Aiud. Iar una dintre victimele fostului procuror general a fost Iulius Filip, cunoscut disident anticomunist, căruia Lazăr i-a refuzat elibererea din închisoare. Ba mai mult, cel care azi simte „iz de comunism” a refuzat să-l revoce pe Lazăr, după procedura lansată de Ministrul Justiției, Tudorel Toader, stârnind un val de proteste.