ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La est de Viena, orice uniune devine Uniunea Sovietică, spune Daniel Funeriu, ca reacție la scandalul excluderilor nocturne din USR.

„USR vrea cu orice preț să ne demonstreze că la est de Viena orice uniune devine Uniunea Sovietică? Oh, wait… de fapt, pentru a fi URSS lipsea doar un S”, a scris fostul ministru, pe Facebook,  scrie Evenimentul Zilei.

„Serios acum: USR este exact așa cum îi implorăm să nu fie: au promis un grad de puritate pe care nu îl pot livra. Deci… decepție maximă pentru o faptă ce nu ar fi ridicat vreo sprânceană la alt partid”, a adăugat Daniel Funeriu.
„La est de Viena, orice uniune devine Uniunea Sovietică, spune Daniel Funeriu, ca reacție la scandalul excluderilor nocturne din USR.
 
Miercuri seară. la sediul central USR din Aviatorilor nr. 9, a avut loc ședința Biroului Național al USR. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe puncte, printre care și judecarea unor sesizări depuse împotriva a 5 persoane care fac parte din opoziția internă la Barna. Este vorba de Ciprian Lupaș, Claudia Postelnicescu, Oli Ardelean, Stoe Cosmin și Daniel Giurca. După care s-a trecut la excluderea din partid a celor cinci. 

În tot acest timp, 30 de membri ai organizației USR București erau în sediul central și protestau cu privire la această decizie. Claudiu Năsui, proaspăt ales președinte USR București, i-a numit pe membrii organizației sale care protestau "cămășile negre" (miliție de voluntariat recunoscută pentru uniformele negre și loialitatea față de Benito Mussolini).

Oli Ardelean,vicepreședinta USR Ilfov, a publicat un text pe Facebook în care arată motivele pentru care a fost dată afară din partid, acuzând „echipa Barna” că a acționat după o postare din luna octrombrie în care denunța că președintele de filială din Buftea „a montat banere fără autorizație în precampanie”.