ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu puțin timp înainte de Marșul pentru Viață, ce va avea loc pe data de 23 martie 2019 în peste 500 de localități din România și Republica Moldova, studenții ieșeni au lansat un imn pro viață care sintetizează tema de anul acesta „Unic din prima secundă” și îndeamnă tinerii din toată țara să participe la evenimentul pro viață al anului, scrie basilica.ro.

„Mamele aflate în situații dificile trebuie să își amintească faptul că un copil este un dar de la Dumnezeu, iar noi, studenții și societatea, în ansamblu, trebuie să contribuim la ocrotirea mamei și a copilului” a declarat pentru Basilica.ro Olivia Baer, voluntar Pro Vita Iași, autorul imnului „Unic din prima secundă 2019”.

„Este datoria noastră, ca tineri studenți, să apărăm ce este frumos și prețios și totodată să oferim din ceea ce știm să facem pentru a susține valorile fundamentale ale vieții umane. O mamă aflată în criză de sarcină trebuie sprijinită, cu gândul că va fi cândva mai bine, așa cum spunem și în imn”, a mai spus autorul imnului.

Unic din prima secundă

1. Cât m-am bucurat când ai aflat
Că mă porți în al tău pântec
Din prima secundă am sperat
Că voi fi un frumos cântec

Pe care îl vei fredona
În fiecare zi din viața ta

Refren:

Dragă mamă îți mulțumesc
Mi-ai dat șansa sa traiesc
Și m-ai considerat mereu
Unic din prima secundă, cadoul tău

2. Și chiar dacă ți-a fost greu
Nu ai renunțat la mine
Speranță ai avut mereu
Că într-o zi va fi mai bine

Așa că tu m-ai născut
Și astăzi sunt pe-acest pământ

Refren (de două ori):

Dragă mamă îți mulțumesc
Mi-ai dat șansa sa traiesc
Și m-ai considerat mereu
Unic din prima secundă, cadoul tău.

Muzica și versuri: Olivia Baer
Interpretează: Olivia Baer, Maria Cruț și Gabriela Cojocariu