Cu puțin timp înainte de Marșul pentru Viață, ce va avea loc pe data de 23 martie 2019 în peste 500 de localități din România și Republica Moldova, studenții ieșeni au lansat un imn pro viață care sintetizează tema de anul acesta „Unic din prima secundă” și îndeamnă tinerii din toată țara să participe la evenimentul pro viață al anului, scrie basilica.ro.

„Mamele aflate în situații dificile trebuie să își amintească faptul că un copil este un dar de la Dumnezeu, iar noi, studenții și societatea, în ansamblu, trebuie să contribuim la ocrotirea mamei și a copilului” a declarat pentru Basilica.ro Olivia Baer, voluntar Pro Vita Iași, autorul imnului „Unic din prima secundă 2019”.

„Este datoria noastră, ca tineri studenți, să apărăm ce este frumos și prețios și totodată să oferim din ceea ce știm să facem pentru a susține valorile fundamentale ale vieții umane. O mamă aflată în criză de sarcină trebuie sprijinită, cu gândul că va fi cândva mai bine, așa cum spunem și în imn”, a mai spus autorul imnului.

Unic din prima secundă

1. Cât m-am bucurat când ai aflat
Că mă porți în al tău pântec
Din prima secundă am sperat
Că voi fi un frumos cântec

Pe care îl vei fredona
În fiecare zi din viața ta

Refren:

Dragă mamă îți mulțumesc
Mi-ai dat șansa sa traiesc
Și m-ai considerat mereu
Unic din prima secundă, cadoul tău

2. Și chiar dacă ți-a fost greu
Nu ai renunțat la mine
Speranță ai avut mereu
Că într-o zi va fi mai bine

Așa că tu m-ai născut
Și astăzi sunt pe-acest pământ

Refren (de două ori):

Dragă mamă îți mulțumesc
Mi-ai dat șansa sa traiesc
Și m-ai considerat mereu
Unic din prima secundă, cadoul tău.

Muzica și versuri: Olivia Baer
Interpretează: Olivia Baer, Maria Cruț și Gabriela Cojocariu


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews