ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis consideră că există un singur vinovat pentru inflația mare și crizele pe care le traversează în prezent omenirea și România, și acesta „se numește Putin”, a transmis G4Media. „Dacă cineva caută vinovat e ușor de identificat, se numește Putin și Federația Rusă”, a spus Iohannis într-o declarație de presă susținută joi - VIDEO AICI.

„Situația în care ne aflăm este de război, de criză. Nu încercați să căutați vinovați în Parlament, Guvern, clasa politică. Și dacă se termină mâine războiul, crizele nu se termină mâine, aceste crize se vor prelungi, vor fi situații destul de complicate și este bine să fim conștienți de acest lucru”, a adăugat Iohannis, conform G4Media.

 „Dați-mi voie să răspund într-un cadru mai larg. Inflația e un factor și am toată încrederea că Guvernul va lua măsurile care se impun. Dar haideți să vedem de ce am ajuns aici, inflația, prețurile la energie, asta s-a întâmplat nu pentru că nu și-a făcut cineva treaba. Vor fi aceste probleme în plan global. Toate acestea au o singură cauză și ea e războiul lui Putin împtriva Ucrainei”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat despre inflația record de 13,8 anunțată miercuri de către INS, conform site-ului europalibera.org.

„Trebuie să fim foarte realiști, crizele nu se vor termina mâine, iar situația se va complica. Se găsesc anumite soluții, dar nu e cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, Parlamentului sau clasei politice. Vinovat este Putin, care a declanșat acest război împotriva Ucrainei”, a continuat Klaus Iohannis, potrivit sursei citate.