ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Locurile de cazare de la hotelurile și pensiunile din Alba Iulia și împrejurimi sunt epuizate în în proporție de 100%. Prețurile au crescut foarte mult în ultimele luni, în condițiile în care autoritățile se așteaptă la participarea unui număr impresionant de oameni: peste 100.000, scrie ziarul Unirea.


Criza de spații de cazare a făcut cu mulți dintre proprietarii de locuințe din Alba Iulia să aleagă să meargă concediu în minivacanța de 1 Decembrie pentru a oferi spațiul propriu pentru închiriat. Pentru cele trei nopți, 29 noiembrie – 2 decembrie, apartamentele personale se închiriază cu prețuri foarte mari.

Oamenii obțin astfel, în câteva zile, un salariu doar din închirierea propriei locuințe. Un apartament de 60 de metri pătrați, cu un dormitor și o cameră de zi, cu o bucătărie utilată complet și cu o baie cu articole de toaletă gratuite, amplasat într-unul din blocurile din „zona zero”, având vedere spre Parcul Unirii, unde se vor desfășura principalele manifestări, este disponibil în perioada 30 noiembrie – 2 decembrie pentru suma de 11.659 de lei.
O excepție este un hotel de patru stele din Alba Iulia care mai are disponibil un apartament pentru care se va desfășura o licitație până în 15 noiembrie, cu prețul pornind de la 500 de euro. Banii obținuți ar urma să fie virați pentru organizarea unei petreceri de Crăciun pentru copiii unei grădinițe. „Vrem să arătăm că Alba Iulia este un oraș care se bucură de turiști în tot timpul anului, nu doar de 1 Decembrie. Faptul că Centenarul a creat o cerere fără precedent este un lucru bun, dar care însă nu ni se datorează nouă, ci conjuncturii istorice.

Acest apartament a fost retras de la vânzare odată ce solicitările pentru cazări au început să vină. Iar acum, dorim să oferim comunității veniturile obținute din vânzarea lui, în cadrul acestui proiect social”, afirmă reprezentantul hotelului. Prețul de pornire este de 2.300 lei (aproximativ 500 Euro). Sejurul licitat este de 2 nopți, însă cine dorește poate să îl prelungească, pe baza disponibilității. Apartamentul poate fi ocupat de maxim 4 persoane, iar prețul va avea micul dejun și toate taxele incluse.

Licitația se va desfășura pe site-ul www.ultimacamera.ro, în perioada 1 – 15 noiembrie 2018. Câștigătorul va fi cel care a licitat cea mai mare sumă. Paradă militară spectaculoasă Una dintre principalele atracții va fi parada militară. Elicoptere, avioane F16 și MIG, zeci de vehicule de tehnică militară, lansatoare de rachete și peste 1.300 de cadre militare, reprezintă ingredientele uneia dintre cele mai spectaculoase parade militare găzduite vreodată de Alba Iulia, cu prilejul zilei de 1 Decembrie.