Patriotul Mihai Târnoveanu de la Calea Neamului a anunțat joi, 19 noiembrie, că va sărbători Ziua Națională a României la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului. La 1 Decembrie este sărbătorită Unirea Transilvaniei cu Patria-Mamă, rezultată în urma luptelor și sacrificiilor soldaților români din timpul Primului Război Mondial.

„Nu ne lăsăm, răspundem prezent de Ziua Națională a României! 

De 1 Decembrie suntem împreună cu Eroii, mergem la Valea Uzului! La ora 14 vom fi în fața Crucilor și Monumentului românilor din Cimitirul International Eroilor. 

Mergem de Ziua Națională acolo, pentru că fără Jertfa românească din luptele de pe Valea Uzului, Marea Unire de la 1918 nu ar fi avut loc. Fără apărarea Trecătorii Văii Uzului nu ar fi fost posibile marile victorii de la Mărășești și Oituz. Iată de ce acest punct strategic de ieri și de azi al Gloriei românești este atât de important, voi detalia acest lucru în postările următoare, cu mărturii ale celor care au luptat acolo. 

Prin Valea morții și Gloriei, a sângelui vărsat pentru Neam și Țară vom păși pe urmele lor, iar de va da Dumnezeu să fie zloată și frig cu atât mai bine, căci poate vom simți o fărâmă din fericirea suferinței lor în lupta pentru acest Pământ. Ne vom bucura de Ziua României, ne vom bucura cu o lacrimă de recunoștință în colțul ochilor, că Dumnezeu ne-a dat și Eroi și Martiri și Sfinți, care-au ținut vie Grădina Maicii Domnului. 

Fraților, împreună mergem cu Dumnezeu înainte la Valea Uzului, să fim de 1 Decembrie lângă Eroi, acolo e locul nostru, al celor ce merg pe Calea Neamului.  Și nimeni nu ne poate opri și nimeni nu ne poate rupe de Ei!”, a scris Mihai Marin Târnoveanu, joi, 19 noiembrie, pe Facebook

Cea mai recentă ceremonie românească de la Valea Uzului a avut loc pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, în ciuda demersurilor abuzive făcute de președintele maghiar al Consiliului Județean Harghita, Borboly Csabo, pentru anularea evenimentului românesc din motive așa-zis sanitare. Problema este că aceleași pricini au fost invocate și de premierul Ludovic Orban (PNL, etnic maghiar) pentru ca data de 1 Decembrie să fie sărbătorită fără participarea publicului și la București.