ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


1 Decembrie 2020 la Arcul de Triumf din București. În loc de paradă militară cu suflu patriotic, un spectacol al grotescului; al pustiiciunii. În sfârșit, Iohannis a fost stăpân absolut al pieții eliberate de români, chiar de ziua lor. Și după cum s-a înfipt, cu spatele la eroii de pe Arcul de Triumf, s-a dorit și un stăpân al victoriilor lor.

Nici avioanele nu au mai zburat. N-aveau mască.

După modelul de la București, nici la Alba Iulia, capitala românimii, nu a avut loc parada anuală. Autoritățile s-au sucit brusc peste noapte și au prelungit carantina, ca să prindă covidul adormit, la orele dimineții. La 6. De 1 decembrie.

La Satu Mare, primarul UDMR-ist nu s-a mai obosit să monteze Tricolorul României în oraș. Dacă e pandemie? De altfel, UDMR a declarat adeseori 1 decembrie drept "zi de doliu național" pentru unguri. 

București, Capitala țării, de Ziua Națională a României, în beznă totală. Luminițele de Crăciun care se aprindeau deja tradițional de 1 decembrie, în cinstea eroilor României Mari și a lunii Nașterii Domnului, au rămas stinse. USR-iștilor nu le plac sărbătorile românilor. Le pute România, cam ca troicii de aur Pleșu-Patapievici-Liiceanu.

Nimeni de la vreo Primărie n-a ieșit să ne spună de ce nu se aprind luminile și decorațiunile de Crăciun, nimeni nu și-a cerut scuze, nimeni nu a mai întrebat nimic. E deja ceva normal. Noul normal. Iar noi, începem să ne reobișnuim cu bezna.

Credeți că la "pelerinajul" permis, cel de la vot, când ne vom "închina" "aleșilor", or să se aprindă, ca să ne aducă lumina de la Răsărit și pe străzile noastre, la fel ca la Chișinău, după ce vom fi fost duși de nas cu ciori vopsite, ba chiar și aurite?

După ce au ținut românii închiși în case de Sfintele Paști, la Învierea Domnului, după ce au întinat marile sărbători de Sfânta Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei și Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României - și au încercat, dar nu le-a mers, și cu Sfântul Dimitrie, Ocrotitorul Bucureștilor - acum  ni se pregătește și închiderea de Crăciun. Dacă nu cu mâna lor, cu mâna șefilor lor.

Și-apoi se știe, Moș Crăciun nu are mască. Deci n-are cum să mai vină pe la noi. Nu-l lasă Orban, Iohannis, Arafat și Tătaru. Ciudat, nici un Românu printre ei?! 

Oricum, colindele, care vestesc nașterea Pruncului și răsună de 2000 de ani neîncetat, anul acesta sunt interzise. Deși nici măcar comuniștii nu au îndrăznit asta. Așa cum nu au intrat, vreodată, peste credincioși în Biserică, după cum și-au permis cu nesimțire, la Constanța, malacii MAI care au năvălit peste băbuțele și mămicile refugiate de frig, cu tot cu copii, în interiorul lăcașului. Cu toate că aveau mască. Și-atunci nu se știa că 93% dintre ele sunt cârpe de șters praful, deși au fost impuse de Guvern și adepții sectei Covid pentru a fi comercializate de marile lanțuri de magazine supra-naționale ca "salvatoare de vieți".

În cazul colindelor, poate cineva să cânte cu mască pe gură? Și-apoi, un grup de trei persoane adunate la un loc, chiar și copii, va fi categoric declarat periculos și sancționat de vajnicul organ. O să facem Crăciunul online și o să dăm Like la colindele de pe Facebook.

Virusul chinezesc a venit la pachet cu tot cu virusul comunist.

Este deja o evidență că la conducerea țării avem o gașcă care urăște românii și România. Și Orban e ungur, nu? De ce n-ar fi și pentru el o zi de "doliu național" 1 Decembrie, așa cum o spun pe față consângenii lui din UDMR. Doar că ei sunt mai sinceri, probabil. În plus, e unitarian. Adică, pentru a respecta denumirea oficială, membru al Bisericii Unitariene Maghiare. Potrivit Secretariatului de Stat pentru Culte, Cultul Unitarian publică revista trimestrială în limba maghiară „Magvetö Keresztény” („Semănătorul Creștin”) și publicația lunară „Unitárius Közlöny” („Monitorul Unitarian”). Biserica Unitariană este membră a Asociației Internaționale pentru Libertate Religioasă (I.A.R.F.), cu sediul la Frankfurt pe Main (Germania) și a Consiliului Internațional al Unitarienilor (I.C.U.U.).

Un alt fel de sectă, dacă e să ne luăm după numărul lor în România - circa 50.000 (57.686, potrivit ultimului recensământ). Adică 0,3 % din populația României. Și totuși, din acest procent de 0.3 % s-a ridicat un ditamai prim ministru al întregii Românii.

Pentru cei care nu știu, unitarienii ca dl. Orban nu cred în Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, Treimea cea de o ființă și nedespărțită.

Avem așadar un politician care conduce Guvernul României și partidul-stat PNL - "roșii" lui Eminescu - de o altă etnie față de cei pe care pretinde că-i reprezintă dar și cu o credință contrară imensei majorități, respectiv a peste 90% dintre români. Unitarienii ca dl. Orban nu cred în Sfântul Duh, Domnul de viață făcătorul și în Mântuitorul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. De ce ar respecta nașterea și învierea Lui?

Acum v-ați prins cine sunt cei care "își iau țara înapoi"?

Româncuța noastră de la Sfânta Parascheva, care striga cu mult curaj și durere "Iohannis, Orban și Arafat vor să ne închidă și de Crăciun!" a avut dreptate. Vox populi!