ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Senatului, Călin popescu Tăriceanu, a precizat, luni, că nu a primit din partea Administrației Prezidențiale o invitație pentru a participa la parada de 1 Decembrie sau la recepția de la Palatul Cotroceni, subliniind că și dacă ar primi nu s-a duce să stea alături de „acel domn care funcționează la Cotroceni”, „patronul statului paralel”.


„Nu am primit o invitație până în acest moment și dacă voi primi o invitație nu îi voi da curs. De 1 Decembrie, cred că românii își doresc în primul rând să vadă parada militară. E un lucru frumos, spectaculos și, până la urmă, cred că face să vibreze fibra patriotică și națională în fiecare dintre români. Românii nu vin la paradă ca să-l vadă pe președinte sau să-i vadă pe președinții Camerelor Parlamentului. Asta e o chestiune care cred că nu are niciun fel de relevanță”, a precizat Tăriceanu intr-un text postat pe Facebook.

În plus, șeful Senatului a spus că va refuza să meargă și la o eventuală recepție pe care ar putea-o  oferi Administrația Prezidențială.
„În al doilea rând, având în vedere declarațiile făcute cu obstinație de actualul președinte, acel domn care funcționează la Cotroceni, în ultima vreme, declarații care mă vizează direct și indirect, nu am de ce să merg să stau alături de domnia sa. Nu am niciun fel de motiv. Din contră, am toate motivele să nu merg, pentru că dacă aș sta alături de domnia sa înseamnă că aș cauționa postura în care se află de patron al statului paralel, pe care se face că nu-l vede și că nu-l cunoaște”, a explicat Tăriceanu.

Klaus Iohannis i-a invitat pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu la recepția de la Cotroceni de anul acesta, dar și la parada de 1 Decembrie.

În urmă cu un an, președintele Iohannis a refuzat să îi invite pe cei doi lideri politici la parada oficială, pe motiv că au probleme penale.