ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri am primit întrebarea: „de ce nu s-ar „vaccina” un creștin?” E ciudat să primesc eu o astfel de întrebare, eu care nu sunt preot, nici macar teolog nu sunt, sau vreun creștin mai răsărit! Spun că este ciudat, pentru că România e plină de arhierei, de preoți, monahi, absolvenți de teologie, care ar trebui să răspundă, chiar ne-întrebați, la astfel de probleme!

Am tot scris, de ce nu mă „vaccinez„, dar cel care m-a întrebat vrea doar argumente creștine, pe cele medicale le cunoaște și deși e „capabil” să-și piardă viața, nu ar risca să-și piardă mântuirea, din cauza „vaccinării„!

Răspunsul meu este al unui simplu creștin, fără studii teologice și trebuie luat ca atare!

1. Primul argument este îngerul meu păzitor, sau pentru atei conștiința, care nu mă lasă să mă „vaccinez„! Sunt un om dependent de medicamente, care se injectează de mulți ani săptămânal, singur și care a făcut toate vaccinurile, pe care le-am considerat necesare! Niciodată, până la acest zis „vaccin„, îngerul meu păzitor, conștiința, nu m-a oprit!

De ce nu-l oprește pe fiecare îngerul lui păzitor?

Poate îngerul lui încearcă, dar el nu-l mai aude pentru ca s-a învătat să-l ignore!

2. „Vaccinurile” acestea sunt făcute cu ajutorul celulelor preluate de la fetuși vii, avortați. In momentul în care te „vaccinezi” cu ele ești complice la crimă, la avort!

3. Spre deosebire de vaccinurile clasice, care introduceau în corp un virus atenuat, sau mort, lasând sistemul imun să raspundă în mod natural, aceste „vaccinuri” au pretenția că te modifică genetic, făcându-te „mai bun”  decât a reușit Dumnezeu să o facă! Eu merg in continuare pe Mâna lui Dumnezeu!

4. Sfântul Paisie Aghioritul a vorbit împotriva „vaccinului” obligatoriu cu mulți ani înainte ca el să apară. Părintele Iustin Pârvu de asemenea. Sigur sfinții pot și ei să greșească, dar prefer să mor ascultând de ei, decât să mor ascultând oameni și mai ales de politicieni!

5. De la începutul „pandemiei” s-a lovit continuu în biserică, începând cu periculozitatea Euharistiei și culminând cu închiderea bisericilor, inclusiv de Paști! Pentru mine este clar că tot „teatrul covid” este satanic! De aceea nu pot fi decât diametral opus cu toate „impunerile” lui, prin cei posedați!

6. Faptul că medical nu aduce nici un folos, ci doar un risc sporit, prin efectele secundare, mă face să cred că nu sănătatea noastră este scopul „vaccinării„! Care este atunci scopul?

În Apocalipsa Sfântului Ioan Evanghelistul se vorbește despre un semn pe care dacă nu-l ai, nu poți vinde, sau cumpăra.

Este vaccinul acest semn?

Cert este că încet încet, nu mai poți cumpăra, nu mai poți face nimic, fără el! Poate primele „vaccinuri” nu sunt decât pregătirea pentru următorul „vaccin” care o să fie…semnul! Sau poate e chiar semnul, înca nevăzut! Miza- MÂNTUIREA– e prea mare, ca să risc!

7. Majoritatea duhovnicilor, în care am încredere, sunt împotriva „vaccinării„! Sigur există si exceptii; Gheronda Efrem de la Vatopedi, de exemplu, care are însă un argument prea pueril, pro-vaccinare, ca să-l poți lua în serios: „Nu se pot înșela milioane de oameni în privința vaccinării!”

8. Ba se pot! Calea ușoară, largă, cu cât mai puțin efort și suferință, nu a fost niciodată Calea Mântuirii! Dimpotrivă, calea largă duce in iad (Matei 7:13-14) și Gheronda Efrem, o știe mai bine ca oricine!

9. In creștinism se spune să nu crezi în vise, Dumnezeu nu se supără dacă visul e de la El și tu nu il crezi, decât sa-l crezi și visul/mesajul să fie de la cel Rău! Pe același principiu, mai bine nu cred în „vaccin”, cu toate problemele ce decurg din asta, decât să fiu înșelat de Satana!

10.  Dumnezeu hotărăște când, cum și din ce o să mor, când o să mor, iar dacă El mi-a lăsat chiar libertatea să cred sau nu in El, nimeni nu-mi poate lua libertatea înăscută, dată de Dumnezeu, prin constrângere! Mai ales că cei care sunt „foc și pară” ( și pucioasă?) pro vaccinare NU SUNT CREȘTINI ei cred doar în viața de aici și de acum! Dacă nu mergem pe același drum spre același țil, cum ar putea ei să știe de ce am, sau nu am eu nevoie, pe drumul meu?

Poate argumentația mea creștină nu este suficientă pentru altcineva, mie oricare dintre puncte îmi este suficient, iar dacă mai adăugăm argumentele medicale, nu poți decât să refuzi „vaccinarea”!

AMIN!