ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupele turce au omorât 101 militari sirieni în operațiunile lansate ca ripostă la moartea a cinci militari turci în nord-vestul Siriei, anunță Ministerul Apărării de la Ankara, potrivit publicației germane Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), citate de Mediafax

„Din informațiile noastre, 101 de militari ai regimului sirian au fost neutralizați”, a transmis luni seară Ministerul Apărării din Turcia.

În afară de victimele umane, armata turcă a distrus trei tancuri siriene și două tunuri de artilerie și a avariat un elicopter militar sirian.

Turcia a continuat să efectueze raiduri aeriene, luni seară, în provincia Idlib din Siria. Cu toate acestea, deocamdată, informațiile transmise de Administrația Recep Tayyip Erdogan nu pot fi confirmate din alte surse.

Anterior, armata siriană intervenise în provincia Idlib împotriva grupurilor insurgente și teroriste. Într-un atac cu obuze produs luni în nord-vestul Siriei, cinci militari turci au fost uciși, iar alții au fost răniți. Turcia atribuie atacul armatei siriene, după ce alți opt militari turci au fost uciși în regiunea Idlib săptămâna trecută.