Imagini din timpul evenimentelor care au avut loc în zilele de 13-15 iunie 1990 în București.

Se împlinesc 29 de ani de la tragicele evenimente din iunie 1990, iar adevărații vinovați nu au dat încă socoteală în fața justiției pentru faptele lor.

Din imaginile aflate în arhiva TVR se observă cum civilii aflați în clădirea televiziunii române erau bătuți crunt de către cei care ar fi trebuit să-i protejeze, Armată și Poliție. Aceștia sunt acuzați fără probe, sunt bătuți și lipsiți de apărare. 

Pe străzile din București minerii împărțeau dreptatea cu bastoane, tărnacoape și lanțuri de fier, țintele principale fiind studenții și intelectualii.

După aceste atrocități, Ion Iliescu, președintele în funcție în 1990, le mulțumea minerilor la Pavilionul Romexpo.
 
Iată și partea a doua a întâmplărilor de la TVR:


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews