ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Ortodoxă Română sărbătorește vineri, 30 septembrie 2022, împlinirea a 15 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh, transmite Biroul de Presă al Patriarhiei Române într-un Comunicat.

Cu acest prilej, între orele 9:00 și 11:00, va fi săvârșită Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

După Sfânta Liturghie, de la ora 11:00, va fi oficiată slujba de Te Deum, ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în viața Bisericii Ortodoxe Române și a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 15 ani de slujire patriarhală.

În continuare, la ora 12:00, în Sala „Europa Chris­tiana” a Palatului Patriarhiei, se va desfășura un moment festiv în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea reprezentanților autorităților de stat centrale și locale, precum și din partea altor instituții publice. Accesul la acest eveniment se va face doar pe bază de invitație.

Persoanele care doresc să transmită mesaje de felicitare se pot adresa Cabinetului Patriarhal prin e-mail (cabinet.patriarhal@patriarhia.ro), fax (0040.21.406.71.62) sau prin expediere poștală (Str. Patriarhiei nr. 2, RO-040161, sector 4, București), se mai scrie în Comunicatul BdP al Patriarhiei.