ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Detectivii sub acoperire din centrul Floridei au arestat 17 persoane - printre care se numără și trei angajați ai Walt Disney World - pentru acuzații legate de urmărirea online a copiilor pentru activități sexuale ilegale, a anunțat Biroul șerifului din comitatul Polk la 3 august, conform Epoch Times.
 
Operațiunea sub acoperire, care a durat șase zile, denumită "Operation Child Protector", a avut loc în perioada 27 iulie - 1 august, în timpul căreia ofițerii de poliție s-au dat drept copii pe platformele de socializare, aplicațiile mobile și site-urile de întâlniri online pentru a investiga potențialii prădători care se folosesc de copii pentru activități sexuale ilegale.

În total, au fost arestate 17 persoane, reprezentând 49 de acuzații de infracțiuni și două acuzații de infracțiuni minore în total. Vârstele suspecților au variat între 26 și 47 de ani. Aceștia erau în majoritate din zona centrală a Floridei, cu excepția unuia care era în vizită din California.

La o conferință de presă din 3 august, Grady Judd, șeriful din Polk County, i-a descris pe suspecți ca fiind "devianți incredibili", "periculoși" și "oameni urâți, urâți, urâți, urâți".

Potrivit unei declarații a biroului șerifului din Polk County, suspecții s-au prezentat la o locație sub acoperire din comitat la momente diferite pentru a se întâlni cu cei pe care credeau că ar fi copii.

Trei dintre suspecți erau angajați la Walt Disney World.

Judd a declarat reporterilor că cei doi suspecți, Savannah Lawrence, în vârstă de 29 de ani, și Jonathan McGrew, în vârstă de 34 de ani, lucrau ca îngrijitori la Walt Disney World's Hollywood Studios. Aceștia au vorbit online cu un detectiv sub acoperire care s-a dat drept o fetiță de 13 ani și i-au spus "fetei" că vor să aibă o activitate sexuală împreună. McGrew a mers chiar mai departe și i-a descris "fetei" diverse scenarii de joc de rol pe care le-ar putea pune în practică, a declarat Judd reporterilor.

Un alt angajat Disney, Kenneth Aquino, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat în locația sub acoperire când a mers acolo în haine de lucru, a spus Judd. Aquino lucra ca salvamar la Disney Animal Kingdom Lodge și își părăsise iubita însărcinată pentru a se angaja în activități sexuale cu ceea ce el credea că este un copil de 13 ani, a spus șeriful.

Aquino "lucra pentru o echipă de scafandri sau o echipă SEAL sau pentru un fel de misiune de operațiuni speciale", a spus Judd. "Au făcut o verificare a trecutului său și au descoperit că avea prieteni sau afiliați care erau membri ai unor bande și l-au aruncat".

Judd a precizat că unul dintre suspecții de sex masculin era seropozitiv, dar, din cauza Legii privind portabilitatea și responsabilitatea în domeniul asigurărilor de sănătate (HIPAA) din 1996, nu a putut identifica persoana respectivă.

"Ați auzit ce vă spun? Este seropozitiv. S-a prezentat pentru a face sex neprotejat cu ceea ce el credea că este un copil... cu o fetiță. Din fericire, detectivii noștri au fost acolo în locul unui copil de 13 ani", a spus Judd.

La operațiune au participat departamentele de poliție din Auburndale, Orlando și Winter Haven și Biroul șerifului din comitatul Orange. Judd i-a lăudat pe ofițerii implicați în operațiune ca fiind "cei mai buni".

"Sunt pricepuți să "vorbească" ca și cum ar fi copii de 13 și 14 ani și au lucrat non-stop timp de o săptămână pentru a aresta 17 persoane", a spus el.

Judd a declarat reporterilor că, în transmiterea veștilor despre arestări, el și alți ofițeri "nici măcar nu pot folosi cuvintele pe care le-au folosit [suspecții]. ... Evident, nu putem să vă arătăm fotografiile și clipurile video pe care le-au trimis la ceea ce ei credeau că sunt fetițe și băieți de 13 ani".

Acuzațiile aduse suspecților includ călătoria pentru a se întâlni cu un minor în scopuri sexuale, tentativă de agresiune cu caracter obscen, utilizarea unui computer pentru a seduce un copil, utilizarea ilegală a unui dispozitiv de comunicare în ambele sensuri și transmiterea de materiale dăunătoare pentru un copil.