ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La mai puțin de o săptămână de la începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, un total de 20 de sportivi au fost retrași din competiție după ce au fost depistați pozitiv la testul COVID-19, informează LifeSite.

Nu se știe cu exactitate câți dintre ei au fost "complet vaccinați", deși rapoartele indică faptul că cel puțin patru au primit ambele doze de vaccin.

Potrivit NPR, cei 20 de atleți retrași de la jocuri fac parte dintre cele aproape 200 de persoane legate de Jocurile Olimpice care au fost depistate pozitiv până în prezent, inclusiv trei atleți ale căror teste pozitive din 26 iulie au marcat cel mai recent eliminarea lor din concurs.

Unul dintre sportivii care au fost depistați pozitiv săptămâna aceasta a fost jucătorul olandez de tenis Jean-Julien Rojer, care a fost nevoit să se retragă împreună cu coechipierul Wesley Koolhof.

Până în prezent, identitatea celorlalți doi sportivi nu a fost dezvăluită.

Vestea vine în ciuda ratelor ridicate de vaccinare în rândul concurenților olimpici și a respectării stricte a protocoalelor și restricțiilor COVID-19, inclusiv a mascării obligatorii, a testelor regulate și a măsurilor de igienă sporite.

Deși nu se știe exact câți dintre olimpicii care au fost depistați pozitiv sunt "complet vaccinați", Comitetul Internațional Olimpic (CIO) estimează că aproximativ 85 la sută dintre atleții și personalul care locuiesc în prezent în ”Satul” Olimpic au primit doze complete de vaccin.

Rapoartele indică faptul că cel puțin patru atleți care au fost eliminați de la jocuri după ce au fost testați pozitiv până acum au fost "complet vaccinați".

La 20 iulie, Kara Eaker, suplinitoare la gimnastică feminină din SUA, și Katie Lou Samuelson, jucătoare de baschet feminin din SUA, au fost amândouă obligate să renunțe la participarea la jocuri după ce au prezentat teste pozitive, deși au fost vaccinate cu ambele doze, potrivit Forbes.

Cei care au fost depistați pozitiv au fost retrași de la competițiile sau sarcinile lor și obligați să se supună unei carantine de 10 zile, indiferent de statutul de vaccinare.

Golferul spaniol Jon Rahm, numărul unu în clasamentul mondial, a fost unul dintre alt atleții obligați să renunțe la participarea la Jocurile Olimpice.

Rahm a primit o injecție Janssen cu o singură doză în luna iunie, dar a fost nevoit să se retragă de la Memorial Tournament când a prezentat un rezultat pozitiv la testul COVID-19 în aceeași săptămână.

Peste 7 săptămâni mai târziu, Rahm a fost testat din nou pozitiv pentru virus și a fost nevoit să renunțe la locul său la Jocurile Olimpice.

Rahm nu a fost singurul jucător de golf forțat să se retragă. Golferul american Bryson DeChambeau, numărul 8 mondial la golf masculin, a fost și el nevoit să renunțe la locul său după ce a fost depistat pozitiv înainte de a pleca la Tokyo.

Chiar ieri, trei membri ai echipei de atletism australiene au fost forțați pentru scurt timp să se supună izolării și testării, după ce australianul Kurtis Marschall, de la săritura cu prăjina, a intrat în contact cu concurentul american Sam Kendricks, care fusese testat anterior pozitiv la acest virus.

Din cauza restricțiilor impuse de COVID-19, Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară fără public în direct, în timp ce orașul Tokyo se află în stare de urgență, raportând un număr record de cazuri de COVID-19.

În cadrul populației sale de 13,96 milioane de locuitori, Tokyo a înregistrat 3.865 de noi teste pozitive la COVID-19.