Secretarul general al Asociației Consiliul Unirii, Dragoș Șerban Popovici, adresează o scrisoare deschisă Parlamentului, Guvernului și procurorului general al României în care cere tragerea la răspundere a președintelui Klaus Iohannis pentru lipsa de reacție față de situația persoanelor dispărute, scrie cotidianul.ro.


Potrivit lui Popovici, indiferența totală a președintelui României față de viața și libertatea cetățenilor țării îl face incompatibil de a mai fi președintele României.

Iată mesajul integral

„Conform Constituției României, președintele României este garantul suprem al respectării legilor în statul român. De cinci ani, domnul K. W. Iohannis este președintele României. În această perioadă, anual au dispărut circa 400 de persoane de sex feminin (foarte multe cu vârsta sub 18 ani).
În cinci ani sunt circa 2.000.
 
Niciodată în acești ultimi cinci ani, domnul K. W. Iohannis nu a spus un singur cuvânt despre această situație de o gravitate maximă.

Dreptul la viață și dreptul la libertate pentru toți cetățenii sunt garantate de Constituția României.
 
De ce nu a făcut nimic președintele României?
Nu a știu nimic…Ar fi de o gravitate maximă să fie așa.
A știu și nu a făcut nimic…Ar fi de o gravitate de neimaginat…
Președintele României este președintele tuturor românilor. Deci este și președintele celor circa 2000 de cetățeni de sex feminin care a dispărut în timpul de când K. W. Iohannis este președintele României.

Deci președintele României nu a știut sau nu a vrut să facă absolut nimic pentru ca celor 2000 de cetățeni români să le fie respectate drepturile fundamentale, respectiv dreptul la viață și dreptul al libertate.

Această totală indiferență a președintelui României, domnul K. W. Iohannis, față de viața și libertatea cetățenilor României îl face incompatibil de a mai fi președintele României.

Având în vedere că este o dovadă clară de trădare națională, solicit imediat destituirea domnului K. W. Iohannis din funcția de președinte al României și începerea urmăririi penale împotriva cetățeanului K. W. Iohannis pentru complicitate la comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate pentru cele 2000 de persoane de sex feminin dispărute în ultimii cinci ani
DRAGOS SERBAN POPOVICI
BUCURESTI
25.08.2019”

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews