Primele case izolate termic cu lână vor apărea anul acesta. Printre județele unde se prelucrează saltele din lână pentru izolarea termică se numără și Bistrița-Năsăud.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunța la începutul lunii  că anul acesta vor apărea primele case izolate termic cu lână, în prezent derulându-se procesul de agrementare a produsului.

Laboratorul ImunoMedica


Lâna izolează chiar și atunci când este udă și este rezistentă la flacără. Aceasta absoarbe și alți poluanți din aer și substanțe nocive ce pot fi eliberate de lacurile și finisajele parchetului sau mobilei, purificând astfel locuința, scrie bistrițeanul.ro.

„Nu machete, case pur și simplu”, a subliniat Daea, care a adăugat că la Sighet, în Bacău, în Bistrița și în Vâlcea sunt agenți economici care fac saltele de diferite mărimi, grosimi și densități din lână pentru termoizolarea clădirilor.

În ultimii doi ani, a explicat ministrul Agriculturii, s-au făcut cercetări în institute specializate pentru folosirea lânii ca termoizolant. Astfel, în această perioadă vor avea loc întâlniri cu constructori de case de lemn din Germania și Belgia pentru o potențială colaborare în domeniu, scrie MEDIAFAX.