ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum 32 de ani, în 21 decembrie 1989, clopotele bisericii Colțea răsunau pentru a aduce la cunoștință tuturor că și la București s-a ieșit în stradă împotriva regimului comunist.

În memoria celor care și-au jertfit atunci viața pentru libertate, se va ține un moment de reculegere în fața Bisericii Colțea, marți, 21 decembrie, ora 18.00. Iar, în semn de recunoștință, se vor trage clopotele bisericii Colțea.

Imediat după aceea, la ora 18.15, la Troița din Piața Universității, părintele Tudorel Peiu, împreună cu un sobor de preoți, va oficia slujba parastasului eroilor martiri din decembrie 1989.

Slujba comemorativă este organizată de Seniorii Ligii Studenților.

Eroilor martiri, veșnică pomenire!

De asemenea, Asociația NeamUnit anunță:

Pe 21 Decembrie 2021, la împlinirea a 32 de ani de la debutul Revolutiei Române în Bucuresti, va invitam la un Mars al Memoriei Eroilor. Un Mars pentru Libertate, Demnitate si Suveranitate, valori sacre pentru care s-au jertfit mii de români în Decembrie 1989.

Marsul va începe la ora 19 de la monumentul Eroilor Revolutiei din Piata Revolutiei, si se va încheia la crucile martirilor cazuti atunci, din Piata Universitatii.

Va invitam la mars, pentru a ne aminti de jertfa celor din Decembrie 1989, dar si de a tuturor eroilor anticomunisti, pentru a le cinsti memoria, dar si pentru a realiza ca datoria noastra, a celor de azi, este de a le continua lupta. Pentru ca, daca nu întelegem în sfarsit sa ne unim, si ca mai trebuie sa ne si jertftim, suntem în pericol sa pierdem tot ceea ce iubim si pretuim.

Recomandam prezenta în tinuta de culori închise, cu candele, garoafe rosii si steaguri tricolore.

Respect, cinstire si vesnica pomenire Eroilor nostri.

Jertfa lor ne obliga.