În Sfânta și Marea Luni se face pomenire de fericitul Iosif cel preafrumos și de smochinul neroditor care s-a uscat prin blestemul Domnului.

Despre smochinul neroditor, Sfinții Evangheliști Matei și Marcu spun că s-a uscat, pentru că Iisus, pe când venea din Betania spre Ierusalim, a zis:

De acum înainte, rod din tine nimeni în veac să nu mănânce – ne spune Sfântul Evanghelist Marcu (11, 14), iar Sfântul Evanghelist Matei redă puțin diferit cuvintele Mântuitorului: De acum înainte să nu mai fie rod din tine în veac! Și smochinul s-a uscat îndată (Matei 21, 19).

S-a spus că Hristos Domnul a făcut această minune asupra smochinului ca să ne cheme la umilință și pocăință, la părăsirea păcatelor, simbolizate de frunzele frumoase, dar nerodi­toare, și la cultivarea virtuților, întrucât fiecare suflet lipsit de roadă duhovnicească este un smochin neroditor.

Sfântul Teodor Sicheotul
Originar din Sicheot, de lângă Ancira, Sfântul Teodor a trăit la sfârșitul secolului al VI-lea și începutul secolului al VII-lea.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.