S-au scurs 25 de ani de la moartea artiștilor Doina și Ion Aldea-Teodorovici. Artiștii basarabeni și-au pierdut viața în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, într-un accident de mașinã în timp ce se întorceau de la București la Chișinau. Cei doi artiști au fost comemorați luni, la Chișinãu și la Coșereni.

În localitatea Coșereni, unde a avut loc tragicul accident în urma căruia cei doi îndrăgiți muzicieni și-au pierdut viața în urmă cu 25 de ani, unioniștii au afișat un banner cu mesajul „Plânge Prutul între țări române,/Li se aude plângerea-n Carpați,/Olt si Mureș, sar ca să-l îngâne/2018 e aproape, frați români ce așteptați?”. Participanții la comemorare au ținut un moment de reculegere, au aprins lumânări, au depus flori și au cântat cele mai cunoscute piese ale celor doi artiști: „Eminescu”, „Răsai”, „Pentru ea”, „Bucurați-vă”.

La Chișinău, cei care au dorit să cinstească memoria lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici au afișat la monumentul de la intrarea în parcul Valea Morilor un banner cu mesajul „Suntem în cuvânt și-n toate floare de latinitate”. De asemenea, unioniștii au depus flori și au fluturat steaguri tricolore.
În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în jurul orei 2:30, mașina cu care cuplul Doina și Ion Aldea-Teodorovici părăsea Bucureștiul, îndreptându-se spre Chișinău, s-a răsturnat într-o curbă, în dreptul localității Coșereni, la 49 km de București, izbindu-se de copaci. În urma accidentului rutier, șoferul mașinii și pasagerul din dreapta acestuia au supraviețuit, dar cei doi artiști aflați pe bancheta din spate au decedat. Dosarul morții cuplului Aldea-Teodorovici a fost unul controversat, lăsând loc speculațiilor privind circumstanțele în care s-a petrecut accidentul, care nu sunt cunoscute în integralitatea lor nici în ziua de astăzi, amintește site-ul infoprut.ro.
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews