ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-au scurs 25 de ani de la moartea artiștilor Doina și Ion Aldea-Teodorovici. Artiștii basarabeni și-au pierdut viața în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, într-un accident de mașinã în timp ce se întorceau de la București la Chișinau. Cei doi artiști au fost comemorați luni, la Chișinãu și la Coșereni.

În localitatea Coșereni, unde a avut loc tragicul accident în urma căruia cei doi îndrăgiți muzicieni și-au pierdut viața în urmă cu 25 de ani, unioniștii au afișat un banner cu mesajul „Plânge Prutul între țări române,/Li se aude plângerea-n Carpați,/Olt si Mureș, sar ca să-l îngâne/2018 e aproape, frați români ce așteptați?”. Participanții la comemorare au ținut un moment de reculegere, au aprins lumânări, au depus flori și au cântat cele mai cunoscute piese ale celor doi artiști: „Eminescu”, „Răsai”, „Pentru ea”, „Bucurați-vă”.

La Chișinău, cei care au dorit să cinstească memoria lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici au afișat la monumentul de la intrarea în parcul Valea Morilor un banner cu mesajul „Suntem în cuvânt și-n toate floare de latinitate”. De asemenea, unioniștii au depus flori și au fluturat steaguri tricolore.
În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, în jurul orei 2:30, mașina cu care cuplul Doina și Ion Aldea-Teodorovici părăsea Bucureștiul, îndreptându-se spre Chișinău, s-a răsturnat într-o curbă, în dreptul localității Coșereni, la 49 km de București, izbindu-se de copaci. În urma accidentului rutier, șoferul mașinii și pasagerul din dreapta acestuia au supraviețuit, dar cei doi artiști aflați pe bancheta din spate au decedat. Dosarul morții cuplului Aldea-Teodorovici a fost unul controversat, lăsând loc speculațiilor privind circumstanțele în care s-a petrecut accidentul, care nu sunt cunoscute în integralitatea lor nici în ziua de astăzi, amintește site-ul infoprut.ro.